NBA'de Gecenin Sonuçları: Boston Celtics, konferans finaline yükseldi! Tatum'dan rekor performans...

NBA play-off'larında heyecan tek maçla devam etti.

Boston Celtics, Batı Konferansı yarı final serisi yedinci maçında Philadelphia 76ers'ı 112-88 mağlup ederek seriyi 4-3 kazandı ve Miami Heat'in rakibi oldu.

Jayson Tatum, Celtics'in galibiyetinde büyük rol oynadı. 51 sayı, 13 ribaund ve 5 asistle double-double yapan Tatum, NBA play-off'ları tarihinde bir serinin yedinci maçında en çok sayı atan oyuncu unvanını da elde etti.

Ev sahibi ekipte Jaylen Brown 25 sayı ve 6 ribaund, Malcolm Brogdon da 12 sayıyla katkı verdi. Konuk takımda ise Tobias Harris'in 19 sayı ve 5 ribaundu, Tyrese Maxey'in 17 sayı ve 4 asisti, Joel Embiid'in de 15 sayı ve 8 ribaundu yenilgiyi engelleyemedi. Milli basketbolcumuz Furkan Korkmaz ise 3 dakika süre aldığı maçta 1 ribaund ve 1 asist üretti.

Boston Celtics - Miami Heat serisi ise 17 Mayıs'ta Celtics'in sahasında başlayacak. İki takım arasındaki mücadeleler, heyecan dolu anlara sahne olacak. Celtics'in yarı final serisindeki performansı, rakiplerine karşı güçlü bir duruş sergilediğini gösteriyor. Miami Heat ise bu zorlu mücadelede, tecrübeli kadrosuyla ön plana çıkıyor. Bakalım, hangi takım finale yükselecek?