Yıllar sonra ortaya çıkan Hagi gerçeği

Gheorghe Hagi'nin sarı-kırmızılı takımın formasını giydiği dönemle ilgili yıllar sonra itiraf geldi.

Romanya'da bulunan Federal Antrenörlük Okulu'nun eski müdürü Mircea Radulescu, Galatasaray'ın eski futbolcusu ve teknik direktörü Gheorghe Hagi hakkında ilginç bir açıklama yaptı. Hagi'nin futbolculuk döneminde pro-lisans kurslarına nasıl katılım gösterdiğini anlatan Radulescu, Hagi'nin Galatasaray'da forma giydiği dönemde maçlardan sonra Romanya'ya gelip kurslara katıldığını söyledi.

Radulescu, "Gica, pro-lisans kursları aldığı dönemde halen Türkiye'de futbol oynuyordu. Kurslar başlamadan önce onunla konuştum ve 'Nasıl yapacaksın Gica, ya pazar akşamı maçın olursa ve pazartesi günü teori dersi için burada olman gerekirse?' diye sordum. İronik bir şekilde yüzüme gülümsedi ancak bu gülümsemenin dahi ne anlama geldiğini bilmiyordum. Gülümsedikten sonra gözüme bakıp, 'Bu benim problemim Mircea' dedi." şeklinde konuştu.

Hagi'nin ulaşımı nasıl hallettiği konusunda oldukça meraklı olduğunu söyleyen Radulescu, "Gica'nın nasıl bir çözüm bulabileceğini merak ediyordum. Ne uçağı vardı ne de yüksek hızlı arabası. Ona bunu sorduğumda 'Özel uçaklar var, biliyorsun değil mi?' dedi. Her ders gününde sabah 9'da arkadaşları ile birlikte derse katıldı. Bu gerçekten beni çok etkilemişti ve daha o günlerde onun içindeki rekabetçi teknik direktörü görebiliyordum." şeklinde konuştu.

Hagi, şu sıralarda sahibi olduğu Vitorul Constanta'nın teknik direktörlüğünü de üstleniyor. Kendisi, futbol dünyasında önemli bir yere sahip olan Hagi'nin bu örnek davranışları, genç sporcular için de ilham kaynağı olabilir. Futbolculuk döneminde olduğu gibi teknik direktörlük kariyerinde de başarılı olan Hagi, spor dünyasının en saygın isimleri arasında yer almaktadır.