WBC boks gecesinde Seren Ay Çetin ve Arda Avcı tarih yazdı

Profesyonel boksta tarih yazan Seren Ay Çetin, WBC Silver Gold kemeri koruyarak dünyanın bir numarası olma maçına çıkmaya hak kazandı. Arda Avcı ise WBC Asya...

D Smart, 15.30'da başlayan ve 03.00'te sona eren WBC Şampiyonlar Gecesi'ne ev sahipliği yaptı. Sancaktepe Mustafa Öncel Spor Kompleksi'ndeki organizasyonda birbirinden güçlü boksörler nefes kesen mücadeleler sergiledi. Spor Smart 1 ve Spor Smart 2 ekranlarından canlı yayınlanan organizasyonda, tarih yazan boksörler rakiplerini yenerek önemli kemerleri kazandılar.

Kadıköy Boks Kulübü sporcusu Seren Ay Çetin, İspanyol rakibi Maria Del Carmen Romero Molina'yı 10 raunt sonunda hakem puanları ile yenerek WBC Silver Gold kemeri korudu ve dünyanın bir numarası olmak için önemli bir maçı kazandı. Çok mutlu olduğunu dile getiren Seren Ay Çetin, rakibini tebrik etti ve güzel bir maç olduğunu belirtti. Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Göğücü'ne teşekkür eden Seren Ay Çetin, "Muhteşem bir gece oldu. Buraya gelen ve destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Arda Avcı ise kariyerinde 25 galibiyet, 3 mağlubiyet yaşayan Endonezyalı boksör Defriyanto Palulu ile WBC Asya şampiyonluk maçına çıktı. Rakibini ilk rauntta yenen Arda Avcı, WBC Asya şampiyonluk kemerinin sahibi oldu. Ata Spor Kulübü oyuncusu Arda Avcı, nakavt ile rakibini yere sererek önemli bir başarıya imza attı. Hedefinin ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek dünya şampiyonluğuna oynamak olduğunu belirten Arda Avcı, "Daha büyük başarılar elde edip kendisine hediye etmek istiyorum" dedi.

Organizasyonda Emre Karaçeper de Ortadoğu kemerinin sahibi oldu. Güzel bir boks gecesi yaşandığını ifade eden Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, "Seren Ay’ı da rakibini de tebrik ediyorum. Seyirci ve saha avantajını da iyi kullandık. Daha fazla mutlu olmak için daha çok çalışacağız" diye konuştu.

Dünya Boks Konseyi (WBC), Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem felaketine kayıtsız kalmadı. Depremin ilk gününden beri bölgeye yardımlarda bulunan WBC, Şampiyonlar Gecesi’nde 20 bin dolar bağışladığını açıkladı. Türkiye’de profesyonel boks federasyonunu kuran ve birbirinden önemli şampiyonalara imza atan promotör Serdar Avcı ise, WBC yönetimine deprem bölgesine yaptıkları yardım için teşekkür etti.

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü de organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Sporcularımızın hepsini tebrik ediyorum. İnşallah ev sahipliğimizden memnun kalmışsınızdır, yine bekleriz" dedi.

Boksseverlerin heyecanla takip ettiği WBC Şampiyonlar Gecesi, başarılı sporcuların kazandığı kemerlerle sona erdi. Türkiye'nin boks arenasındaki başarılarına bir yenisini daha ekleyen sporcularımızı kutluyoruz.