Warriors'ı farklı yenen Lakers seride öne geçti! LeBron bir ilki yaşadı

NBA'de play-off heyecanı, gece oynanan iki maçla devam etti. Los Angeles Lakers, Golden State Warriors'ı; Miami Heat ise New York Knicks'i yenerek...

NBA play-off'ları heyecan dolu maçlara sahne olmaya devam ediyor. Batı Konferansı yarı final serisi üçüncü maçında Los Angeles Lakers, Golden State Warriors'ı 127-97 yenerek seride 2-1 öne geçti. Lakers'ın yıldızları Anthony Davis ve LeBron James'in performansı galibiyeti getirdi. Davis 25 sayı, 13 ribaunt ve 3 asistle; James ise 21 sayı, 8 ribaunt ve 8 asistle oynadı. Warriors'ta ise Stephen Curry 23 sayı üretti.

Maçın ilginç anlarından biri ise LeBron James'in kariyerinde ilk kez bir çeyrekte hiç şut denememesi oldu. İkinci ve üçüncü çeyreklerde toplam 21 sayı bulan James, farkın açıldığı dördüncü çeyrekte ise süre almadı.

Doğu Konferansı yarı final serisinde ise Miami Heat, evinde New York Knicks'i 105-86 yenerek seride 2-1 öne geçti. İkinci maçta sakatlık sebebiyle oynamayan Jimmy Butler, üçüncü maçta 28 sayı, 4 ribaunt ve 3 asistle yıldızlaştı. Max Strus 19 sayı, Bam Adebayo ise 17 sayı ve 12 ribauntla oynadı. Knicks'te ise Jalen Brunson 20 sayı, 8 asist ve 6 ribauntla; Josh Hart ise 15 sayı, 12 ribauntla oynadı.

NBA play-off serilerinde son durum şu şekilde: Boston Celtics 2-1 Philadelphia 76ers, Miami Heat 2-1 New York Knicks, Los Angeles Lakers 2-1 Golden State Warriors ve Denver Nuggets 2-1 Phoenix Suns. Heyecanın dorukta olduğu bu serilerde hangi takımın finale yükseleceği merakla bekleniyor.