Volkan Demirel: Planımız işledi

Spor Toto Süper Lig'in 9'uncu haftasında Hatayspor,  sahasında Alanyaspor'u Burak Öksüz'ün golüyle 1-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından Hatayspor Teknik...

Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, maçın planladıkları gibi geliştiğini söyledi. İlk yarıda Alanyaspor'un topu kendi alanlarında iyi kullandığı için topu onlara verdiklerini belirtti. Oyunu biraz onların istediği gibi oynamalarına izin verdiklerini açıkladı. Ancak ikinci yarıda başlangıçları ve 55, 60'ıncı dakikaya kadar golü bulana kadarki oyunlarının planın ikinci hedefi olduğunu söyledi. Bu hedeflerine de ulaştıklarını belirtti. Maçı korumak adına geri yaslanmalarının tamamen maçı kazanma duygusuyla olduğunu vurguladı. Planladıkları ve uyguladıkları analizlere göre çıkarttıkları maçı kafalarında oynayarak kazandıklarını ifade etti.

Sivas maçında olduğu gibi bu maçta da kazanmak için ne gerekiyorsa ona uygun bir mücadele gösterdiklerini belirten Demirel, bugün de kazanan taraf oldukları için mutlu olduklarını söyledi.

Alanyaspor Teknik Sorumlusu Felipe Sanchez Mateos ise memnun olmadıkları bir skorla sahadan ayrıldıklarını belirtti. Aslında eksikliklerinin sadece skoru alamamak olduğunu ifade eden Mateos, sahada oynadıkları futbolun rakibi domine etme şekillerinin kesinlikle galip geldikleri noktalarda farklı şeyler konuşulduğunu söyledi. Maalesef sonucu alamadıklarında farklı şeylerin konuşulduğunu belirten Mateos, oyuncularının biraz daha agresif olmaları gerektiğini, daha akıcı, efektif ve özgüvenli olmaları halinde farklı bir sonuç ortaya çıkabileceğini ifade etti.

Rakiplerinin iyi savunma yaptığını ve iyi kapattığını belirten Mateos, hata yapmalarını beklediklerini ve yapacakları hatalardan golü bulmaya çalıştıklarını söyledi. Akan oyunda gerçekleşmese de maalesef bir duran toptan gol yediklerini ifade etti.

Sonuç olarak, Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel ve Alanyaspor Teknik Sorumlusu Felipe Sanchez Mateos'un maça dair yorumları farklı olsa da her iki tarafın da mücadelesi takdir edilmelidir. Hatayspor'un kazandığı bu maç, takımın moral ve motivasyonunu arttıracaktır. Alanyaspor ise eksikliklerini gidererek bir sonraki maça daha hazır bir şekilde çıkacaktır.