Uruguay Milli Takımı, Marcelo Bielsa ile anlaştı

Uruguay Futbol Federasyonu, milli takım teknik direktörlük görevine Marcelo Bielsa'nın getirildiğini duyurdu.

Uruguay Futbol Federasyonu, milli takım teknik direktörlüğü için Arjantinli teknik adam Marcelo Bielsa ile anlaştıklarını duyurdu. 67 yaşındaki deneyimli teknik adam, 2026 Haziran ayına kadar Uruguay Milli Takımı'nın başında olacak.

Uruguay Futbol Federasyonu'nun sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Marcelo Bielsa çarşamba günü Montevideo'daki Estadio Centenario'da taraftarlara takdim edilecek. Bielsa'nın teknik direktörlük kariyeri oldukça zengin. Kendisi sırasıyla Newell's Old Boys, Atlas, CF America, Velez, Espanyol, Arjantin, Şili, Athletic Bilbao, Marsilya ve Lille gibi birçok takımda görev aldı.

Son olarak İngiltere Premier Lig ekiplerinden Leeds United'ı çalıştıran Bielsa, Uruguay Milli Takımı'nın başına geçmek için heyecanlı olduğunu belirtti. Bielsa'nın Uruguay Milli Takımı'nı daha da güçlendirmesi bekleniyor. Uruguay Futbol Federasyonu ise Bielsa ile yaptıkları anlaşmadan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Marcelo Bielsa'nın Uruguay Milli Takımı'nın başına geçmesi, futbolseverler tarafından büyük bir heyecanla karşılanırken, Uruguaylı futbolseverler ise Bielsa'nın takıma katacağı değerleri merakla bekliyor. Bielsa'nın Uruguay Milli Takımı'na kazandıracağı başarılar ise tüm futbol camiası tarafından yakından takip edilecek.