Ümraniyespor'dan 'Endişeliyiz' açıklaması

Ümraniyespor, Spor Toto Süper Lig'de bu hafta oynayacakları Sivasspor maçının hakemi Burak Şeker hakkında yaptığı açıklamada, Kayserispor'a karşı oynadığımız...

Ümraniyespor, son dönemde yaşadığı hakem hatalarından dolayı büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Y. Kayserispor'a karşı oynadığı maçta fahiş bir hataya maruz kalan takım, 2 puan kaybederek büyük bir şok yaşadı. Hakem Burak Şeker'in hatasının ardından ise Ümraniyespor, sezonun en önemli müsabakalarından biri olan 33. hafta Sivasspor karşılaşmasına atanması kararını şaşkınlıkla karşıladı.

Ümraniyespor, aleyhine hatalar yapan hakemlerin tekrar tekrar maçlarına atanmasının hakkaniyetli olmadığını düşünüyor. Yapay zeka sistemi arkasına saklanılması da kabul edilemez bir durum olarak görülüyor. Hakem Burak Şeker'in Y. Kayserispor maçından sonra sadece 3 Süper Lig maçı yönettiği ve tekrar Ümraniyespor'un bir maçına atanması takımın tepkisini çekti.

Benzer bir senaryo hakem Ümit Öztürk ile de yaşanmıştı. Öztürk, Gaziantep müsabakasında alakasız bir penaltı ile Ümraniyespor'u 2 puandan etmişti. Daha sonra Türkiye Kupası son 16 turu Trabzonspor müsabakasına atanmış ve yine alakasız bir penaltı çalmıştı. Dahası, o maçın VAR hakemi olarak görev yapan Abdülkadir Bitigen, 4 gün sonra ligde Fenerbahçe maçının orta hakemi olmuş ve kötü bir performans sergilemişti.

Hakem hatalarının sürekli tekrar etmesi, futbolun adaletini zedelemekte ve güvenilirliğini sorgulanır hale getirmektedir. Yaşanan bu hatalar, Ümraniyespor'un ligdeki konumunu da olumsuz etkilemiştir. Ancak takım, ligde kalma mücadelesinde sonuna kadar savaşmaya kararlı olduğunu belirtiyor ve inancını koruyor.

Ümraniyespor, ligin sonuna yaklaştığımız bu dönemde hakem atamalarının daha adil ve dengeli bir şekilde yapılması için acil önlemler alınmasını talep ediyor. Futbolun adaletli bir şekilde yönetilmesi, hem takımlar hem de taraftarlar için büyük önem taşıyor. Ümraniyespor da bu doğrultuda mücadelesine devam ediyor ve tüm zorluklara rağmen başarıya ulaşmayı hedefliyor.