Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu'na geri sayım

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, "150. Yılda 150 Projeleri" kapsamında bir etkinlik daha düzenliyor. Büyükşehir Belediyesi, Erciyes temalı Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu'nu pazar günü gerçekleştirecek.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından organize edilen Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu, 9 Ekim Pazar günü start alacak. Bir maratondan daha fazlasını hedefleyen etkinliğe Türkiye'nin dört bir yanından 6 bin Türk sporcunun yanı sıra 15 ülkeden 120 yabancı sporcu katılacak.

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ın "150.Yılda 150 Proje" kapsamında yer alan Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu ile Kayseri'de adeta bir taşla üç kuş vurulacak. Etkinlik sayesinde hem vatandaşlara spor yaptırılacak, hem şehrin tanıtımı gerçekleştirilecek hem de her kesimin katılacağı bir organizasyon düzenlenecek.

"Erciyes" temasıyla gerçekleştirilecek Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu, 21K, 10K ve halk koşusu olmak üzere üç kategoride koşulacak. Yoğun talep üzerine kayıt oluşturamayan tüm vatandaşlar Halk Koşusu'na davet edildi.

Maratonda dereceye giren katılımcılar toplam 384 bin TL para ödülü kazanacak. Yurt içi ve yurt dışından profesyonel atletlerin de yer alacağı binlerce kişinin koşacağı yarı maratonda, ödüller 21K Genel Klasman, 21K Yaş Grupları Türk Sporcu, 10K Genel Klasman Türk Sporcu ve 10 Yaş Grupları Türk Sporcu kategorilerinde takdim edilecek.

Uluslararası yarı maratonun yanı sıra Büyükşehir Belediyesi tarafından çeşitli etkinlikler de düzenlenecek. Aktivite ve eğlence dolu maraton, sporun yanı sıra kadim kentin tanıtımına da katkı sağlayacak.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Alo 153 İletişim Merkezi ve Beyaz Masa birimleri de Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu'nda yerini aldı. Kurulan stantta, sporseverlerin talep, istek ve önerileri dinlenecek.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı çalışanları da gece gündüz demeden vatandaşların canını ve malını kurtarmak adına büyük fedakarlıkla çalıştıkları için Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu'na katılacak.

Her yıl şehrin kültürel değerlerini maraton teması olarak belirleyen Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kentin güzelliklerini tüm dünyaya tanıtmayı, profesyonel ve amatör koşucuları bir araya getirerek aktivite ve spor dolu bir organizasyonla katılımcılara doğal ve kültürel mirasın keşfettirilmesini amaçlıyor. "Bir Maratondan Daha Fazlası" sloganı ve "Erciyes" temasıyla düzenlenecek Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu, bu amaç doğrultusunda önemli bir adım olacak.