Türkiye Motosurf Şampiyonası sona erdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin ilk Motosurf Şampiyonası'nın ev sahipliğini yaptı. Bu heyecan verici yarışlar, sporun model şehri olarak anılan Kocaeli'de gerçekleştirildi. Ulusal ve uluslararası birçok spor organizasyonuna ev sahipliği yapan Büyükşehir, bu kez de giderek yaygınlaşan jetsurf sporunun ilk Türkiye Motosurf Şampiyonası'nın ilk ayağına ev sahipliği yaptı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Motosurf Şampiyonası'nın ilk ayağına ev sahipliği yaptı. Sekapark Uçurtma Tepesi sahilinde gerçekleştirilen yarışlara, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, sporcu aileleri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Yarışlar oldukça zorlu geçti ve 4 yarış sonunda Murat Yorgancılar birinci, İsmail Kaptanoğlu ikinci, Deniz Özkardeş ise üçüncü oldu. Parkurda görevli olanlar diğer sporcuları uyararak herhangi bir kaza yaşanmaması için sarı bayrak açtı ve düşen sporculara yardım etti.

Kupa töreninde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık, "Güzel bir şampiyonaya ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sporcuları ve ailelerini Sporun Başkenti Kocaeli'de misafir etmekten çok memnunuz. Başkanımızın, Körfezi su sporlarının merkezi haline getirmek ve Körfez'e bakıldığında da yelkenlileri, kürek yarışlarını beraberinde motosörf, flyboard gibi uygulamaları görme hayali vardı. Biz bu hayale ve vaade her sene bir adım daha yaklaşıyoruz." dedi.

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen sporculara teşekkür eden Aydınlık, önümüzdeki sene karşı kıyıya su sporlarının hayat bulduğu bir merkezin yapıldığının müjdesini verdi.

Yarışların tamamlanmasıyla hakem heyeti toplanarak yapılan değerlendirme ile dereceye giren sporculara protokol tarafından ödül töreni ile kupaları verildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Türkiye Motosurf Şampiyonası'nın ilk ayağı, motorsiklet tutkunları ve su sporları severler tarafından büyük ilgi gördü. Bu tür organizasyonların artarak devam etmesi temennisiyle yarışmaya katılan tüm sporcuları tebrik ediyoruz.