Türk Telekom'un tarihi maçı öncesi İspanyollardan çirkin tavır! Koç Erdem Can hastaneye götürüldü

Türk Telekom'un kazanması durumunda hem Eurocup şampiyonu olup Euroleague'e direkt olarak katılım hakkı elde edeceği tarihi Gran Canaria maçı öncesi...

Türk Telekom, Eurocup'ta büyük bir başarıya imza atarak finale yükseldi. Ancak Gran Canaria maçı için Kanarya Adaları'na giderken çirkin bir olayla karşılaştılar. Takımı salona götüren otobüsün şoförü, radyonun sesini açarak kafileyi rahatsız etti. Koç Erdem Can, sesi kısması için ricada bulunurken aracın şoförü kasıtlı şekilde ani fren yaptı. Kafasını cama çarparak boynunu inciten Erdem Can, idmanı boyunlukla yaptırdı ve hastaneye götürüldü.

Türk Telekom Genel Menajeri Önder Külçebaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bizi salona getiren otobüs şoförü, 10 dakikalık yolu 40 dakikada getirdi. İdmana geç kalıyorduk. Sonrasında radyonun sesini açtı. Kısmasını birkaç defa rica ettik, hocamız gidip sesi kısmak istediğinde bilerek frene bastı. Hocamız kafasını cama çarparak boynunu incitti. Boyunlukla idmanı yaptırdı, buradan da acil bir şekilde sedye ile hastaneye götürülecek" dedi.

Bu olayın ardından Türk Telekom'un başarılı koçu Erdem Can'ın durumu merak edilirken, takımın Eurocup finalinde mücadele etmesi bekleniyor.

Türk Telekom, Eurocup'taki başarısıyla dikkatleri üzerine çekmişti. Normal sezonu B Grubu'nda 13 galibiyetle ikinci sırada tamamlayan takım, son 16 Turu'nda sahasında İtalyan temsilcisi Brescia'yı 77-69 yenerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde ise Alman temsilcisi Ulm'u yine Ankara'da seyircisi önünde 86-76 yenerek yarı finale kalan Türk Telekom, burada Ukrayna ekibi Prometey'i deplasmanda nefes kesen maçta 76-74 mağlup ederek adını finale yazdırdı.

Rakip Gran Canaria ise Türk Telekom'un da yer aldığı B Grubu'nu 15 galibiyetle lider tamamladı. Son 16 Turu'nda Eurocup'taki bir diğer temsilcimiz Frutti Extra Bursaspor'u 72-66 yenerek bir üst tura yükselen Gran Canaria, çeyrek finalde ise Paris Basketball'u 30 farkla yenmeyi başardı. Yarı finalde bir diğer İspanyol temsilcisi Joventut Badalona ile eşleşen Gran Canaria, karşılaşmayı 89-86 kazanarak finale kalmayı başardı.

Temsilcimiz Türk Telekom'da Jerian Grant, Tyrique Jones, Tony Taylor, Axel Bouteille gibi isimler şampiyonluk yolunda kritik roller üstlenecek. Gran Canaria'da ise John Shurna, A.J. Slaughter, Nicolas Brussino ve Andrew Albicy gibi isimler öne çıkıyor. Normal sezonda iki takım arasında oynanan iki maçı da Gran Canaria kazanmayı başarmıştı.

Türk Telekom'un başarılı performansıyla Euroleague'e direkt katılma şansını elde ettiği maçta büyük bir mücadele bekleniyor. Takımın başantrenörü Erdem Can'ın sağlık durumunun iyi olması ve oyuncuların motivasyonunun yüksek olması ise umut verici. Türk Telekom'un kazanması halinde hem şampiyon olacak hem de gelecek sezon Euroleague'e direkt olarak katılma hakkı elde edecek.