Türk Telekom, 7Days EuroCup finalinde Gran Canaria ile karşılaşıyor

7Days EuroCup finalinde Türk Telekom bu gece İspanya'da Gran Canaria takımıyla karşılaşacak. Geçen sezon Bursaspor'un finalde kaybettiği Kupa 2'nin kulbundan...

Avrupa basketbolunun 2 numaralı kupası olan 7Days EuroCup'ta final heyecanı dorukta. İspanya'nın Gran Canaria takımı ile Türkiye'den temsilcimiz Türk Telekom arasında oynanacak olan final maçı, normal sezonu daha iyi konumda bitiren Gran Canaria'nın ev sahipliğinde gerçekleşecek. TSİ 22.00'de başlayacak olan müsabaka, TRT Spor'dan naklen yayınlanacak. Kazanan takım, gelecek sezon THY EuroLeague'de mücadele etme hakkı kazanacak.

İki takımın normal sezonda aynı grupta yer aldığı ve Gran Canaria'nın her iki maçı da kazandığı biliniyor. Ancak Türk Telekom, rövanşı alarak kupayı kazanma hedefinde. Başkent ekibi daha önce Koraç Kupası, FIBA EuroCup ve Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynadı. Eğer bugünkü maçı kazanırlarsa, tarihinin en büyük başarısına imza atmış olacaklar. Türk Telekom'un galibiyeti, Türk ekiplerinin Avrupa'daki 14. şampiyonluğu olacak.

Daha önce Galatasaray ve Darüşşafaka'nın da kazandığı bu kupada, Frutti Extra Bursaspor geçen sezon final oynamış ancak İtalyan ekibi Virtus Bologna'ya yenilerek ikincilikte kalmıştı. Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, "Takımımız, olağanüstü bir sezon geçiriyor. Türk Telekom olarak, sporun her alanında destek veriyoruz ve bu desteklerimizin başarıya ulaşmasını görmek bize gurur veriyor" dedi.

Tüm basketbol severlerin heyecanla beklediği bu müsabakada, Türk Telekom'un rakibine karşı nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu. Ancak her ne olursa olsun, Türk Telekom'un bu başarısı, Türk basketbolu için gurur verici bir olay olacak.