Türk satranç tarihinde bir ilk! 16 Yaş Altı Milli Takımı olimpiyat şampiyonu oldu...

Azerbaycan'ın Nahçıvan şehrinde düzenlenen FIDE Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatları'nda Kırmızı, Beyaz ve Anadolu olmak üzere 3 takım halinde yarışan...

Türkiye-Kırmızı Takımı, 23 ülkeden 34 takımın yarıştığı FIDE Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatları'nda büyük bir başarıya imza attı. Özbekistan-2 takımını 4-0 yenen Türkiye-Kırmızı Takımı, son tur öncesi olimpiyat şampiyonluğunu ilan etti.

GM Cemil Aghamaliyev kaptanlığındaki takım, FM Eray Kılıç, FM Hasan Hüseyin Çelik, FM Taha Özkan, WFM Gülenay Aydın ve Hatice Aslı Muştu'dan oluştu. İngiltere, Moğolistan, Özbekistan, Azerbaycan, Kazakistan, Küba ve İran gibi güçlü takımlarla karşılaşan Türkiye-Kırmızı Takımı, gösterdiği performansla satranç otoritelerinin gözdesi oldu.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Tulay, Türk satranç tarihinde ilk kez olimpiyat şampiyonu oldukları için çok mutlu olduklarını ve gurur duyduklarını belirtti. Tulay, teknik ekibin ve genç millilerin büyük bir başarıya imza attığını söyledi. Son yıllarda genç millilerin üst üste büyük başarılara imza attığına dikkat çeken Tulay, Türk satrancının genç ustaları ile büyümeye ve güçlenmeye devam ettiğini vurguladı.

FIDE Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatları'nda Türkiye adına Kırmızı, Beyaz ve Anadolu takımlarında 15 sporcu yarıştı. Toplam 176 sporcunun yarıştığı turnuvada, 50 unvanlı sporcu da mücadele etti.

Türkiye-Beyaz Takımı'nda FM Zeki Berke Çaputçuoğlu, FM Yankı Taşpınar, FM Arda Çamlar ve Zümra Meryem Alagöz mücadele ederken, Anadolu Takımı'nda ise FM Adar Tarhan, Yağız Çınar Akın, CM Efe Metehan Yavuz, Dila Baloğlu ve WCM Gülcan Sena Kayış yer aldı.

FIDE Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatları'nda tüm dereceler, oynanacak son tur maçlarının ardından belirlenecek. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu da Türkiye-Kırmızı Takımı'nın başarısını tebrik ederek, milli sporcuların başarılarının devamını diledi.