Trabzonspor deplasman kabusunu sonlandırmak istiyor! 6 ay oldu...

Spor Toto Süper Lig'de son 7 sezonun en kötü deplasman performansını sergileyen Trabzonspor, yeni teknik direktörü Nenad Bjelica yönetiminde Konyaspor...

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında deplasmanda Konyaspor ile karşı karşıya gelecek. Yarın saat 16.00'da başlayacak olan karşılaşma, Medaş Konya Büyükşehir Stadyumu'nda gerçekleşecek ve Cihan Aydın tarafından yönetilecek. Aydın'ın yardımcılıklarını ise Volkan Ahmet Narinç ve Anıl Usta yapacak.

Trabzonspor'un bu sezonki deplasman performansı taraftarlarını üzdü. Ligdeki son deplasman galibiyetini 1 Ekim 2022'de Kayserispor karşısında alan bordo-mavililer, sonraki süreçte kazanamadılar. Gaziantep FK'nin ligden çekilmesiyle hükmen galip gelen Trabzonspor, Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve Avrupa kupaları olmak üzere bu sezon dış sahada oynadığı 21 maçta 14 mağlubiyet, 2 beraberlik ve 1 hükmen galibiyet aldı. Avrupa'da da deplasmanda oynadığı 5 müsabakadan mağlubiyetle ayrıldı.

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon 14 dış saha maçına çıkan Karadeniz ekibi, 1'i hükmen olmak üzere 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 8 mağlubiyet yaşayarak bu süreçte 14 puan topladı ve 11. sırada yer alıyor. Geçtiğimiz sezon aynı haftalarda ise Trabzonspor, 33 puan ile dış saha sıralamasında ilk sırada yer alıyordu.

Trabzonspor'da 25-26 Mart tarihleri arasında yapılan kongrede göreve gelen Başkan Ertuğrul Doğan ve yönetimi, ilk galibiyetini Konyaspor'a karşı dış sahada almayı hedefliyor. Yeni yönetim, Spor Toto Süper Lig'de 4 maç ve Ziraat Türkiye Kupası'nda 1 maça çıktı ancak henüz galibiyet sevinci yaşayamadı. Bu mücadelelerde 4 mağlubiyet ve 1 beraberlik elde ettiler.

Trabzonspor taraftarları, takımlarının deplasman performansının artması için umutlu olsa da Konyaspor karşısında zorlu bir mücadele bekliyorlar. Başkan Ertuğrul Doğan ve yönetiminin desteğiyle bordo-mavililerin zorlu bir dönemden geçtikleri biliniyor ancak taraftarlar, takımlarının sahadan galibiyetle ayrılacağına inanıyorlar. Heyecanla beklenen karşılaşmanın sonucu ise yarın akşam saatlerinde belli olacak.