Trabzonspor deplasman fobisini yenemedi

Süper Lig'de 25 yıldır deplasmanda yenemediği ezeli rakibi Fenerbahçe'ye 3-1 mağlup olan Trabzonspor, aldığı sonuçla hüsrana uğradı. Süper Lig'de başarıdan...

Trabzonspor, Fenerbahçe karşısında sergilediği vasat performansla 3-1 mağlup oldu. Süper Lig'in 34. haftasında gerçekleşen mücadelede ev sahibi Fenerbahçe, rakibini rahat bir şekilde geçmeyi başardı. Trabzonspor, bu mağlubiyetle birlikte deplasmandaki galibiyet özlemini 26 maça çıkardı.

Son zamanlarda kötü bir performans sergileyen bordo mavili takım, son 7 deplasman maçını kaybetmişti. Fenerbahçe karşısında da aynı kötü grafiği sürdüren Trabzonspor, deplasmandaki mağlubiyet serisini 8 maça çıkardı. Son 9 deplasman maçının 8'ini kaybeden Karadeniz ekibi, ligden çekilen Gaziantep FK maçında aldığı galibiyet haricinde bir başarı elde edemedi.

Teknik direktör Nenad Bjelica'nın takımın başına geçmesiyle birlikte umutlar artmıştı. Ancak Hırvat teknik adamın oyun kurgusu ve oyuncu tercihleri, Fenerbahçe karşısında işe yaramadı. Bjelica, MKE Ankaragücü ve Fenerbahçe maçlarında alışılmışın dışında formasyonlar deneyerek taraftarları şaşırttı. Sağ kanat oyuncusu Edin Visca'yı sağ kanat bek mevkiinde oynatan teknik adam, bu pozisyonda başarılı bir performans sergileyen oyuncusundan memnun kaldı.

Bjelica'nın oyuncuların mevkilerinde yaptığı değişiklikler taraftarlar tarafından eleştirilirken, teknik adamın açıklamaları da dikkat çekti. Bjelica, "Takım için en iyi gördüğüm oyuncuları ilk 11'de tercih etmeye çalıştım. Önümüzdeki sene bizimle olacak oyuncularla devam etmeye çalışıyoruz" dedi. Bu sözleriyle kiralık olarak forma giyen Lazar Markovic ve derbi kadrosuna dahil edilmeyen Yusuf Yazıcı'nın takımda düşünülmediği yönünde yorumlar yapıldı.

Trabzonspor, geriye kalan 4 haftalık süreçte yeni sezon planlaması ve oyun kurgusunu tasarlayacak. Bjelica'nın takımı tanımaya çalışırken aynı zamanda gelecek sezonun planlarını yapması bekleniyor. Tüm kulvarlardan kopan ve ligi tamamlamayı bekleyen bordo mavililerin Bjelica yönetiminde nasıl bir performans sergileyeceği ise merak konusu.