Trabzonspor'dan kimler ayrılacak? Takımda kimler kalacak? Nenad Bjelica açıkladı...

Trabzonspor'un yeni teknik direktörü Nenad Bjelica, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Trabzonspor'un yeni teknik direktörü Hırvatistanlı Zoran Bjelica, kulüple ilgili düşüncelerini ve hedeflerini açıkladı. Bjelica, kulübün kendisine olan ilgisinin net ve hızlı bir şekilde ifade edilmesiyle anlaşmanın kısa sürede gerçekleştiğini belirtti. Trabzonspor'un büyük bir kulüp olduğunu ve geçen sezon şampiyonluğa ulaştığını bilerek geldiğini söyleyen Bjelica, sorunlar olsa da bu sorunların çözülebileceğine inandığını ifade etti.

Takımın geçen sezon yakaladığı başarıları tekrar yakalamak istediklerini belirten Bjelica, yarışmacı, güçlü ve her maçta kazanmak için mücadele eden bir takım olmayı hedeflediklerini söyledi. Mevcut oyuncu kadrosu ile ilgili henüz bir karar almadıklarını belirten tecrübeli çalıştırıcı, önümüzdeki haftalarda yönetimle birlikte yapacakları toplantılarda bu konunun gündeme geleceğini ifade etti. Bjelica, Trabzonspor'un oyun tarzıyla ilgili olarak da her zaman değişime açık bir sistem olacağını ve detayların maç kazandıracağını vurguladı.

Süper Lig'in yarışmacı bir lig olduğunu ve takımların birbirlerini şaşırttığını belirten Bjelica, Trabzonspor'un şampiyonluk kutlamalarını izlediğini ve tüylerinin diken diken olduğunu söyledi. Mental olarak kritik bir noktada olduklarını belirten tecrübeli teknik direktör, takımın daha yarışmacı ve güçlü olması için çalışacaklarını ifade etti.

Oyuncu seçerken pasaportuna bakmadığını vurgulayan Bjelica, Hırvat oyuncuların gelebileceğini ancak önceliğinin futbol karakterleri ve mentaliteleri olduğunu söyledi. Taraftarlara da seslenen Bjelica, sezon sonuna kadar takımın yanında olmalarını ve önümüzdeki sezon çok daha yarışmacı bir takım izleyeceklerini belirtti.