Trabzonspor'da Bjelica Fenerbahçe'yi ezberletiyor

Futbol ve Spor Haberleri - Hem Nenad Bjelica, hem de Bordo-Mavili oyuncular, kötü geçen sezonda Fenerbahçe derbisini bir final gibi görüyor. Hırvat hoca, vid...

Trabzonspor, Ankaragücü maçını kazanarak sezonun ilk galibiyetini aldı ve teknik direktör Nenad Bjelica'nın ilk büyük karşılaşması olan Fenerbahçe derbisine moralli girecek. 18 Mayıs Perşembe akşamı Kadıköy'de oynanacak olan maçta, Trabzonspor kötü geçen sezonun ardından Fenerbahçe'yi deplasmanda yenerek taraftarlarını sevindirmek istiyor.

Son yıllarda Fırtına, Süper Lig'de Fenerbahçe'ye konuk olduğu son 25 maçı kazanamasa da genel tabloya bakıldığında önemli bir üstünlüğe sahip. Türkiye Kupası dahil taraflar arasında oynanan son 15 maçın 6'sını Trabzonspor kazanırken, 6 mücadele berabere sonuçlandı. Fenerbahçe ise sadece 3 kez galip gelebildi. Sezonun ilk yarısında Akyazı'da oynanan karşılaşmayı 2-0 kazanan Karadeniz ekibi, Kadıköy'den de galibiyetle ayrılmak istiyor.

Trabzonspor'da eksiklerin bir bir dönmesiyle takım içi rekabet tavan yaptı. Son maçta 2 gol atan Umut Bozok ile Maxi Gomez arasında forma yarışı yaşanırken, Fenerbahçe deplasmanında Trabzonspor'un çift forvetle başlaması beklenmiyor. Kanatlarda Visca, Markovic ve Trezegeuet üçlüsünden 2'si tercih edilecek. Teknik direktör Bjelica, orta sahada Siopisin iyileşmesinin ardından Doğucan, Gbamin, Hamsik, Abdülkadir Ömür ve Bardhi gibi isimler arasında tercih yapacak.

Bjelica ve ekibi, ezeli rakibe karşı kazanılacak zaferin ne kadar önemli olduğunun farkında. Yoğun tempoda hazırlıklarını sürdüren ve bazı günler çift idman yapan Fırtına, Fenerbahçe derslerine başladı. Bjelica özellikle video analizleriyle Sarı-Lacivertli takımı oyuncularına ezberletiyor ve eksi ve artılarını tek tek anlatıyor.

Taktik çalışmalarında da rakibe göre hazırlıklar yapan Bjelica, savunmada basit hata istemiyor ve bazen geçişle, bazen de direkt hücumlarla kaleye gitmeyi planlıyor. Ön alan baskısına da ayrıca önem veren Trabzonspor, Fenerbahçe derbisinde galibiyet için sahaya çıkacak.

trabzonspor haberleri trabzonspor haberleri 61 trabzonspor haberleri son dakika trabzonspor transfer haberleri ve ts spor haberleri trabzonspor haberleri twitter trabzonspor haberleri fanatik