Trabzonspor 3 puanı hatırladı! Nenad Bjelica siftah yaptı…

Nenad Bjelica ile seyircisi önünde ilk maçına çıkan Trabzonspor kötü gidişe son verdi. Bordo mavililer Ankaragücü'nü Umut Bozok'un golleriyle 2-0 mağlup ederek 3 puana uzandı.

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Trabzonspor, sahasında Ankaragücü'nü konuk etti. Maçı 2-0'lık skorla kazanan bordo-mavililer, yeni teknik direktörleri Nenad Bjelica ile çıktıkları ilk maçta galibiyet sevinci yaşadı.

Karadeniz ekibi, son 5 haftada aldığı 4 mağlubiyet ve 1 beraberlik sonrası kötü gidişe Medical Park Stadı'nda son verdi. Üç maçlık galibiyet hasretine son veren Trabzonspor, Ankaragücü karşısında da üstünlüğünü korudu.

Maçın 10. dakikasında Stelios Kitsiou'nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Ankaragücü, zorlu bir mücadele verdi. İlk yarının bitimine az bir süre kala Umut Bozok'un golüne engel olamayan Ankara ekibi, ikinci yarıda da skoru değiştiremedi. Umut Bozok, maçın 62. dakikasında bir kez daha sahneye çıkarak takımını 2-0 öne geçirdi.

Trabzonspor'un genç oyuncusu Arif Boşluk, MKE Ankaragücü maçında ilk kez ilk 11'de görev yaptı. Ayrıca uzun süreli sakatlığı sonrası kadroya dahil edilen Serkan Asan da forma şansı buldu.

Nenad Bjelica ise Trabzonspor'un başında ilk kez Trabzon'da bir maça çıktı. Tribünlerde yer yer boşluklar olsa da konuk takım taraftarları da takımlarını yalnız bırakmadı.

Trabzonspor, Fenerbahçe ile gelecek hafta İstanbul'da karşı karşıya gelecek. Ankaragücü ise Antalyaspor'u konuk edecek. Maç öncesi hayatını kaybeden kulüp fotoğrafçısı Alaattin Kazancı da unutulmadı ve anıldı.