Tottenham Chelsea'ye transfer çalımı atmanın peşinde! Luis Enrique...

İngiltere Premier Lig ekibi Tottenham Hotspur, takımın başına Chelsea'nin de teknik direktör adaylarından biri olan Luis Enrique'yi getirmek istiyor.

Londra'da Premier Lig'de mücadele eden Chelsea ve Tottenham takımları arasında teknik direktör savaşı yaşanıyor. İngiliz The Telegraph gazetesinin haberine göre, Chelsea'nin takımın başına getirmek istediği Luis Enrique ile Tottenham da temas kuracak.

Chelsea, Aston Villa'ya 2-0 yenildikten sonra teknik direktör Graham Potter ile yollarını ayırmıştı. Bu süreçte İngiliz basını, Chelsea'nin Luis Enrique ile anlaştığını yazmıştı. Ancak eski futbolcusu Frank Lampard'ın sezon sonuna kadar takımı çalıştıracağı açıklanmıştı. Bu durum, Luis Enrique'nin hayal kırıklığına uğramasına neden oldu. 52 yaşındaki teknik adam, Chelsea'nin başına geçmek ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid'in karşısına çıkmak için oldukça motiveydi.

Tottenham'da da benzer bir senaryo yaşandı. Antonio Conte'nin karşılıklı anlaşma sonucunda görevinden ayrılması sonrasında Cristian Stellini geçici olarak takımın başına getirildi.

İki takımın da Luis Enrique'ye alternatif olarak belirlediği isim aynı: Julian Nagelsmann. İspanyol teknik adamın Chelsea ve Tottenham ile anlaşamaması durumunda Alman teknik direktörün kapısı çalınacak.

Luis Enrique, İspanya'nın Gijon kentinde dünyaya geldi ve futbol kariyerine Sporting Gijon altyapısında başladı. Orta saha pozisyonunda forma giyen İspanyol futbol adamı, sırasıyla Sporting Gijon, Real Madrid ve Barcelona formalarını giydi. 2008/2009 sezonunda Barcelona'nın B takımında teknik direktörlük kariyerine başlayan Enrique, daha sonra Roma, Celta Vigo ve Barcelona'yı çalıştırdı. Son olarak İspanya Milli Takımı'nı çalıştıran İspanyol teknik adam, 2014/2015 sezonunda Barcelona ile UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazandı.

Londra'da iki takım arasında yaşanan teknik direktör savaşı, futbol dünyasının gündeminden düşmüyor. Bakalım Chelsea ve Tottenham, Luis Enrique ya da Julian Nagelsmann ile anlaşabilecek mi? Futbolseverler merakla bekliyor.

tottenham teknik direktörü tottenham teknik direktörü kim tottenham teknik direktörü nuno tottenham eski teknik direktörü tottenham yeni teknik direktörü premier league chelsea anında spor spor haberleri avrupadan futbol