TFF'den deprem bölgesi için Goart Metaverse evreninde anlamlı proje

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve GoArt Metaverse, deprem bölgesi ve afetten etkilenen futbol paydaşları için metaverse evreninde yeni bir proje başlattı....

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve GoArt Metaverse, Kahramanmaraş merkezli depremin yaralarını sarmak amacıyla yeni bir iş birliğine imza attı. TFF'nin başlattığı 'Omuz Omuza Dayanışma ve Yardımlaşma Kampanyası' kapsamında hayata geçirilen proje, depremzedeler için gelir sağlayacak.

Proje kapsamında GoArt Metaverse platformu üzerinden 3D olarak tasarlanan bir sanal alan oluşturuldu. Bu alanda TFF Müzesi, Omuz Omuza Sahası, 6 Şubat Anıtı, çevre düzenlemesi ve penaltı oyunundan oluşan sanal alanlar yer alacak. Bu evren ve oyun kurgusu içerisinde bağış sistemi kuruldu.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, projenin detaylarını düzenlenen basın toplantısında açıkladı. Büyükekşi, depremin yaralarını sarmak için tüm camianın bir araya geldiğini belirterek, "Futbolun gücünü elimizden gelen her vesileyle iyilik için kullanmalıyız" dedi.

Projenin ortağı GoArt Metaverse Kurucusu ve CEO'su Burak Soylu ise projenin uzun vadeli faydalarının gözetildiğini belirterek, "Metaverse evreninde kurgunun sanal faydanın ise gerçek olduğuna duyduğumuz inançla, bu potansiyeli harekete geçirmek ve depremden etkilenen bölgelerimiz için bir proje başlatmak istedik" dedi.

GoArt Metaverse'de oluşturulan sanal alan içerisinde bir de oyun geliştirildi. Kullanıcılar stadyum, TFF müzesi, deprem anıtı ve ödül alanını sanal ortamda görebilecek. Ayrıca bu evrende gezen kullanıcı, stadyuma giriş sağlayarak penaltı atışı yaparak oyunu oynayabilecek. Oyunda başarılı şutlar elde eden kullanıcıya 'TFF Puanı' adı verilen puanlar verilecek.

Oyun kurgusunda yer alan bu sistemde, 'özel toplar' adı verilen toplar üretildi. Bu topları satın alan kullanıcılar, hem bağış yaparak katkıda bulunabilecekler hem de direkt olarak 'TFF Puanı' kazanabilecekler. 'TFF Puanı' ödül alanında sergilenen formalar, maç bileti ve çeşitli deneyim ödüllerini kazanmaya hakkı sağlıyor.

Projeyle elde edilecek gelirin tamamı depremzedeler için kullanılacak. Türk halkı ve tüm futbolseverlerin desteğiyle, depremzedelere yardım etmek için futbolun gücü kullanılacak.