TFF Başkanı Büyükekşi'den Hatayspor için tesis açıklaması

Hatayspor'un 2023-2024 sezonunda maçlarını Mersin'de oynayacağını belirten TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Erdemli'ye en az bir yıl misafir olacaklar. Biz de...

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Hatayspor'un gelecek sezon tesis olarak kullanacağı Mersin Erdemli'deki alanda incelemelerde bulundu. Beraberindeki Hatayspor Başkan Vekili Aydın Toköz ve Teknik Direktör Volkan Demirel ile birlikte yaptığı incelemede, Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ferhat Keskin'den tesisle ilgili bilgi aldı.

Büyükekşi, tesiste süren Bütün Dallar Ateşli Silahlar Türkiye Şampiyonası'nda dereceye girenlere de madalyalarını verdi. Ardından yaptığı açıklamada, bakanlık tarafından tesisin Hatayspor'a tahsis edildiğini söyledi.

Hatayspor'un 6 Şubat depreminden dolayı maalesef Süper Lig'den çekilmek zorunda kaldığını hatırlatan Başkan Büyükekşi, şu anda takımın tesislerinin olmadığını ve yıkılmış durumda olduğunu belirtti. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın burayı Hatayspor'a kendi tesisleri yapılana kadar tahsis ettiğini açıklayan Büyükekşi, en büyük eksikliğin mükemmel bir antrenman yapacak saha olduğunu ifade etti.

Saha yapmak için uygun bir yer arayışında olduklarını dile getiren Büyükekşi, aşağıdaki yerde şu anda hafriyat yapılıp inceleyeceklerini söyledi. İnşallah 2023-2024 sezonunda, maçlarını da Mersin Stadı'nda oynayacaklarını belirten Başkan Büyükekşi, Hatayspor'un en az bir yıl boyunca Erdemli'de misafir olacağını açıkladı.

Sezona yetiştirmek için gereken desteği vereceklerini söyleyen Mehmet Büyükekşi, Hatayspor'un yeniden Süper Lig'e yükselebilmesi için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını vurguladı. Takımın tesis sorununun çözülmesi için çalışmaların sürdüğünü belirten Büyükekşi, taraftarların sabırlı olmalarını ve takımlarına destek vermeye devam etmelerini istedi.