TFF 2. Lig'de Amedspor play-0ff'a kalmayı garantiledi

Amedspor, deplasmanda Bayburt Özel İdarespor'u 4-1 mağlup ederek bitime 4 hafta kala play-off'a kalmayı önemli ölçüde garantiledi.

Amedspor, şampiyonluk şansını kaçırdıktan sonra elindeki tek hedef olan play-off için önemli bir adım daha attı. Küme düşmesi kesinleşen Tarsus İdman Yurdu'nu 8-0 mağlup eden Amedspor, lige veda eden bir diğer takım Bayburt Özel İdarespor'u da farklı bir skorla geçti.

İlk yarıda etkili olamayan Amedspor, ikinci yarıda bulduğu gollerle rakibin direncini kırdı. Yasin Abdioğlu'nun 52 ve 54. dakikalarda attığı goller, Mehmet Gürkan Öztürk'ün 57. dakikadaki golü ve Çekdar Orhan'ın 90+1. dakikadaki golüyle Amedspor, sahadan 4-1'lik galibiyetle ayrıldı. Bayburt temsilcisinin tek golünü ise Halil İbrahim Öner kaydetti.

Önümüzdeki hafta Amedspor için son derece kritik bir maç var. Hem kendisi hem de komşu kent takımı Batman Petrolspor için ligde kalma mücadelesi veren İnegölspor'la karşılaşacaklar. Maç 30 Nisan Pazar günü saat 15.00'te Diyarbakır Stadı'nda oynanacak.

Amedspor, bu maçı kazanması halinde bitime 3 hafta kala Play-Off'u garantileyecek. Batman Petrolspor ve İnegölspor ise 38'er puana sahip. Batman Petrolspor, sahasında Menemen FK'yı ağırlayacak. Amedspor'un kazanması durumunda hem kendisi Play-Off'a kalacak, hem de Batman Petrolspor ligde kalma yolunda avantaj sağlayacak.

Sonuç olarak, Amedspor'un son maçlardaki performansı oldukça etkileyici. Play-Off için önemli bir adım attılar ve önümüzdeki hafta oynayacakları maçta da aynı performansı sergilemeleri halinde hedeflerine ulaşmaları mümkün gözüküyor.