Temsilcilerimizin UEFA kazançları belli oldu! Trabzonspor ve Fenerbahçe kasasını doldurdu

Avrupa'daki 4 temsilcimizin 3. maçlar sonrasında UEFA kazançları belli oldu. UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden Trabzon ve Kanarya şimdiden kasalarını...

Türk takımları UEFA Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde mücadele ederken elde ettikleri sonuçlar sadece ülke puanı açısından değil, aynı zamanda ekonomik açıdan da büyük önem taşıyor. Ülkemiz takımlarından en çok kazanan takım ise Trabzonspor oldu.

Trabzonspor, Devler Ligi'ne play-off'ta veda etmesine rağmen 5 milyon Euro dayanışma ödülü, 3 milyon 630 bin Euro ayak bastı parası ve tek galibiyetten 630 bin Euro performans ödülü aldı. Ayrıca katsayıdan 1 milyon 320 bin Euro ve market gelirinden de 2.5 milyon Euro alacak olan Trabzonspor, toplamda 13 milyon 80 bin Euro kazandı.

Fenerbahçe ise 3 milyon 630 bin Euro katılım, 1 milyon 470 bin Euro performans ve 2 milyon 904 bin Euro katsayı olmak üzere toplamda 10 milyon 504 bin Euro kazandı. Başakşehir ise Konferans Ligi'ne katılım için 2 milyon 940 bin Euro, performanstan 1 milyon 166 bin Euro ve katsayıdan da 810 bin Euro olmak üzere toplamda 4 milyon 916 bin Euro kazandı. Sivasspor ise ayak bastı için 2 milyon 940 bin Euro, performanstan 666 bin Euro ve katsayıdan da 534 bin Euro olmak üzere toplamda 4 milyon 140 bin Euro ödül kazandı.

Trabzonspor, Süper Lig'de geçen sezon şampiyonluğa ulaşırken ligin en az gol yiyen takımı olarak dikkat çekmişti. Ancak bu sezon kalesini gole kapamakta zorlanan Trabzonspor, toplamda 20 kez topu ağlarında gördü. Bordo mavililer, maç başına gol yeme ortalaması olarak 1.43'e sahip. Ligde 8 karşılaşmada 11, Avrupa arenasında ise 5 mücadelede 9 gol yiyen Trabzonspor, Süper Kupa dahil olmak üzere toplamda 6 karşılaşmada kalesini kapamayı başardı.

Türk takımlarının Avrupa'daki başarıları hem ülke puanını arttırıyor hem de ekonomik olarak önemli kazançlar sağlıyor. Trabzonspor'un elde ettiği büyük ödül de bu başarının en güzel kanıtlarından biri. Umarız diğer takımlarımız da Avrupa'da başarılı olmaya devam eder.