Tekerlekli sandalye basketbolunda şampiyon Fenerbahçe Göksel Çelik

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'nun Yalova'da düzenlediği Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi play-off final serisinin üçüncü maçında...

Fenerbahçe Göksel Çelik, Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nde şampiyonluğunu ilan etti. 90. Yıl Spor Salonu'nda oynanan final etabının son maçında İzmir Büyükşehir Belediyespor'la karşılaşan sarı-lacivertliler, devreye 37-16’lık avantajla girdi. Mücadelenin üçüncü çeyreğinde farkı eriten İzmir Büyükşehir Belediyespor, final periyoduna 48-37 geride başladı. Ancak son dakikalarda farkı azaltan İzmir temsilcisi, maçı 59-53 kaybetti.

Kupa töreninde sezonu ikinci sırada bitiren İzmir Büyükşehir Belediyespor'a kupa ve madalyalarını Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Alpaslan Erkoç ve Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Kılıç takdim etti. Final serisini 2-1 kazanarak şampiyonluğunu ilan eden Fenerbahçe Göksel Çelik ise kupa ve madalyalarını Yalova İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel’in elinden aldı.

Bu önemli zafer, Türkiye'deki engelli bireylerin spor yapma konusundaki motivasyonunu artıracak nitelikte. Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi, engelli sporcular için büyük bir fırsat sunuyor ve bu alanda Türkiye'nin öncü takımlarından Fenerbahçe Göksel Çelik, bu zaferle bir kez daha gösterdi ki engeller, başarıya engel değil. 

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Alpaslan Erkoç, bu önemli zaferin ardından yaptığı açıklamada, "Fenerbahçe Göksel Çelik, Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nde şampiyonluğunu ilan ederek bizlere büyük bir gurur yaşattı. Engelli sporcularımızın başarıları, ülkemizdeki engelli bireylerin spor yapma konusundaki motivasyonunu artırıyor. Bu zaferle bir kez daha gösterdik ki engeller, başarıya engel değil" dedi.

Engelli sporcuların, toplumda daha fazla yer alması ve farkındalığın artması için yapılan çalışmaların önemine de değinen Erkoç, "Engelli sporcularımızın başarıları, toplumda farkındalığın artmasına da yardımcı oluyor. Bu nedenle, ülkemizde engelli bireylerin spor yapma imkanlarının artırılması ve desteklenmesi gerekiyor" diye konuştu.

Fenerbahçe Göksel Çelik'in bu önemli zaferi, Türkiye'deki engelli bireylerin spor yapma konusundaki motivasyonunu artıracak ve engellerin, başarıya engel olmadığını bir kez daha gösterecek.