Tahkim Kurulu, Ahmet Nur Çebi'nin 21 günlük hak mahrumiyeti cezasını onadı

Tahkim Kurulu, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye verilen 21 günlük hak mahrumiyeti ve 50 bin TL'lik para cezasını onadı.

TFF Tahkim Kurulu, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye verilen hak mahrumiyeti ve para cezasını onayladı. Kurulun bugün yaptığı toplantı sonrası aldığı kararlar arasında, Beşiktaş'ın kulüp resmi internet sitesinden yaptığı açıklamalar nedeniyle cezalandırılması da yer aldı.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, kulüp resmi internet sitesinde yaptığı açıklamalar nedeniyle 21 günlük hak mahrumiyeti ve 50 bin TL para cezası ile cezalandırılmıştı. TFF Tahkim Kurulu, yapılan itirazları inceleyerek bu cezayı onayladı.

Kurulun aldığı kararlar arasında Fenerbahçe'nin kulüp ve idarecileri Selahattin Baki ve Ahmet Ketenci ile ilgili PFDK kararlarına yapılan itirazların da reddedilmesi yer aldı. Fenerbahçe'nin taraftarlarının neden olduğu saha olayları ve çirkin tezahüratlar nedeniyle takdiren ve neticeten cezalandırılması da kararlar arasındaydı.

TFF Tahkim Kurulu, aldığı kararlarda hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığını belirtti. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ve Fenerbahçe'nin kulüp ve idarecilerinin cezalarının onanmasıyla birlikte, Türk futbolunda disiplin konusunda ciddi bir adım atılmış oldu.