Süleyman Atlı, gümüş madalya kazandı

17-23 Nisan tarihlerinde Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de düzenlenen Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 57 kilogramda mücadele eden Süleyman...

Süleyman Atlı, Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'te düzenlenen Büyükler Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finalden başlayarak büyük bir başarıya imza attı. Bulgar rakibi Georgi Valentinov Vangelov'u 5-4 yenerek yarı finale yükselen milli sporcu, yarı finalde Gürcü rakibi Roberti Dingashvili'yi 13-1'lik skorla mağlup ederek finale yükseldi.

Ancak final müsabakasında Azerbaycanlı rakibi Aliabbas Rzazade'ye 12-2 kaybeden Süleyman Atlı, Avrupa ikincisi oldu. Müsabakanın ardından açıklamalarda bulunan milli sporcu, hedefinin her zaman şampiyonluk olduğunu belirtti. "Bu kez ikinci oldum ama hedeflerimden saptırmadı" diyen Atlı, hatalarından ders çıkaracağını ve Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi en iyi şekilde temsil edip Olimpiyatlar'a dünya şampiyonu olarak gitmek istediğini söyledi.

Süleyman Atlı'nın bu başarısı, Türk spor camiasında büyük bir sevinç yarattı. Sporun doğasında yenmek ve yenilmek olduğunu belirten milli sporcu, hatalarından ders çıkarma konusunda kararlı olduğunu ifade etti. Atlı'nın hedefi, Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek ve Olimpiyatlar'a dünya şampiyonu olarak gitmek. Bu hedefe ulaşmak için elinden gelen her şeyi yapacağını belirten milli sporcu, Türk spor camiasının da desteğiyle bu hedefe ulaşacağına inanıyor.

güreş şampiyonası güreş şampiyonası hangi kanalda güreş şampiyonası 2022 güreş şampiyonası 2023 güreş şampiyonası nerede yapıldı Süleyman Atlı diğer spor haberleri anında spor anindaspor güreş haberleri güreş avrupa güreş şampiyonası spor haberleri