Son dakika transfer haberi: Beşiktaş'ta 5 futbolcu yolcu! Atiba 1 yıl daha kalmak istiyor

Siyah beyazlılarda sezonun bitimiyle birlikte yolların ayrılacağı isimler büyük ölçüde netleşti. Sözleşmeleri bitecek N'Koudou, Welinton ve Maxim kesin...

 

Beşiktaş'ta Yapılan Görüşmeler Sonucunda Takımdan Ayrılacak Futbolcular Belli Oldu

Beşiktaş yönetim kurulu ve teknik direktör Şenol Güneş arasında yapılan görüşmeler sonucunda sezon sonunda takımdan ayrılacak futbolcular belirlendi. Kevin N'Koudou, Welinton ve Alexandru Maxim ile yollarını ayırmaya karar veren siyah beyazlılar, Romain Saiss'in İngiltere'ye dönme isteğine izin verirken, Tayfur Bingöl'ün durumu ise Alanyaspor ile yapılacak bonservis pazarlığına kaldı.

30 Haziran tarihinde sözleşmeleri sona erecek olan Kevin N'Koudou, Welinton ve Alexandru Maxim, Beşiktaş'tan ayrılacaklar. Romain Saiss ise İngiltere'ye dönmek istiyor ve siyah beyazlı kulüp, transfer görüşmeleri için kendisine izin verdi. Tayfur Bingöl ise Alanyaspor'da kiralık olarak oynuyordu ve bonservis pazarlığına kaldı.

Premier Lig'den transfer teklifleri alan Romain Saiss, 6 milyon Euro bonservis bedeli getirirse İngiltere'ye dönebilecek. Tayfur Bingöl için ise Alanyaspor'dan indirim bekleniyor. Eğer turuncu yeşilli kulüp bonservis ücretini 1.5 milyon Euro'dan 750 bin Euro'ya indirirse futbolcu Beşiktaş'ta kalacak.

Öte yandan, topuğundan sakatlanan Romain Saiss, Konyaspor ile oynanacak son maçta forma giyemeyecek.

Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş'in gözden çıkardığı Atiba Hutchinson, kulüpte kalmak istediğini yönetime bildirdi. 40 yaşındaki Kanadalı futbolcu, "Beşiktaş artık benim ailem gibi. Bir yıl daha kalarak hem futbol oynamak hem de teknik direktörlük stajı yapmak istiyorum" dedi. Beşiktaş yönetimi ise bu sürpriz teklife cevabını önümüzdeki günlerde verecek.

Beşiktaş taraftarları, sezon sonunda takımdan ayrılacak futbolcular için üzgün olsalar da, Atiba Hutchinson'un bir yıl daha takımda kalacağı haberine sevinçle karşıladılar. Kulübün geleceği için yapılan bu hamlelerin, Beşiktaş'ın başarısını artıracağına inanılıyor.