Son Dakika: TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den VAR açıklaması! Çocuklar bile anlasın diye hazırladık Özel çizgi film izletildi...

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Riva'da gerçekleştirilen VAR Sistemi Kamuoyunu Bilgilendirme Toplantısı'nda konuştu. Toplantıda VAR sisteminin daha iyi...

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Riva'da gerçekleştirilen VAR Sistemi Kamuoyunu Bilgilendirme Toplantısı'nda konuştu. Büyükekşi, VAR merkezinin ilerleyen günlerde tüm kulüp başkanları, teknik direktörler ve basın mensuplarına açılacağını söyledi. Ayrıca, tüm eleştirilere rağmen 2022/23 sezonu itibarıyla dünyada VAR sisteminin en iyi uygulandığı ülkeler arasında yer aldığını belirtti. 

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin ardından konuşma yapan MHK Başkan Vekili Murat Ilgaz ise ilerleyen dönemlerde ikinci sarı kartlarda VAR'ın devreye girebileceğini söyledi. 

Toplantıda, VAR sistemi hakkında özel bir çizgi film yayınlandı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "VAR sistemini çocukların dahi anlayabilmesi için bir çizgi film hazırladık" diyerek VAR sisteminin daha iyi anlaşılması adına özel bir çizgi film hazırlandığını söyledi. Ayrıca, TFF tarafından VAR sistemini tanıtmak adına hazırlanan sunumda dikkat çeken bir görsel yer aldı. VAR Felsefesi konu başlığı altında kaya görseliyle VAR'ın müdahale edip etmemesi gereken pozisyonlar temsilen anlatıldı. Açık ve bariz hata büyük bir kayaya benzetildi. 

Böylece, Türkiye Futbol Federasyonu, VAR sistemi hakkında kamuoyunu bilgilendirmiş oldu.