Son dakika: TFF açıkladı! Ali Palabıyık'a sezon sonuna kadar maç yok! Fenerbahçe ve Galatasaray tepkiliydi...

Türkiye Futbol Federasyonu, geride kalan hafta 1. Lig'de Altınordu - Bandırmaspor maçını yöneten Ali Palabıyık'a sezon sonuna kadar maç verilmeyeceğini...

TFF, Spor Toto 1. Lig'de oynanan Altınordu - Bandırmaspor maçının hakemi Ali Palabıyık'a sezon sonuna kadar maç verilmeyeceğini açıkladı. Spor camiasında büyük yankı uyandıran bu karar, Palabıyık'ın son dönemde verdiği tartışmalı kararlar nedeniyle alındı.

TFF tarafından yapılan açıklamada, "Spor Toto 1. Lig'in 35. haftasında 30.04.2023 günü oynanan Altınordu - Beyçimento Bandırmaspor müsabakasının hakem yönetimi ile ilgili teknik değerlendirme ve VAR kayıtları incelemesi sonucunda; müsabaka hakemine performans yetersizliği nedeniyle sezon sonuna kadar görev verilmemesi yönünde karar alınmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Palabıyık'ın son dönemde verdiği kararlara tepkiler giderek artıyordu. En son Altınordu - Bandırmaspor maçında verdiği penaltı kararı, Spor Toto 1. Lig'in en çok konuşulan olaylarından biri haline gelmişti. Bandırmaspor'un da büyük tepki gösterdiği bu karar, Palabıyık'ın performans yetersizliği nedeniyle sezon sonuna kadar maç yönetemeyecek olmasıyla sonuçlandı.

Palabıyık'ın son dönemdeki performansı, sadece Spor Toto 1. Lig'de değil, Süper Lig'de de tartışmalara neden olmuştu. Adana Demirspor - Fenerbahçe maçında Jorge Jesus'a kırmızı kart gösteren Palabıyık, Galatasaray - Alanyaspor maçında da verdiği kararlarla eleştirilerin hedefi olmuştu.

Spor camiasında hakem kararlarına yönelik eleştiriler giderek artarken, TFF'nin aldığı bu kararın diğer hakemler için de bir örnek teşkil etmesi bekleniyor. Özellikle VAR kayıtlarının açıklanması talepleri de gündeme gelirken, futbolseverler hakemlerin daha objektif ve adaletli kararlar vermelerini bekliyor.