Serie A'da şampiyon Napoli! 33 yıllık hasret bitti, Maradona'dan sonra ilk kez...

Napoli, Serie A'nın 33. haftasında Udinese ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı ve ligin bitimine 5 hafta kala şampiyonluğa ulaştı.

Napoli, İtalya Serie A liginde bitime 5 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Spalletti'nin öğrencileri, Udinese ile oynadıkları maçta 1-1 berabere kalarak 33 yıllık hasretlerine son verdiler. Udinese'nin 13. dakikada Kovric ile öne geçtiği maçta, Napoli'nin golü 52. dakikada Victor Osimhen'den geldi.

Ligin 33. haftasına 15 puan farkla lider giren Napoli, Udinese karşısında şampiyonluk için sahaya çıktı. Maçtan 1-1'lik beraberlikle ayrılan Napoli, puan farkını 16'ya çıkararak şampiyonluğunu ilan etti. Bu şampiyonlukla birlikte Napoli, 33 yıl aradan sonra İtalya Ligi'nde ipi göğüsledi.

Son şampiyonluklarını 1989-1990 sezonunda Maradona'nın önderliğinde kazanan Napoli, bu sezonki şampiyonluğuyla taraftarlarını bir kez daha mutlu etti.

Napoli'nin sezon boyunca en önemli oyuncularından biri olan Victor Osimhen, 27 lig maçında 22 gol ve 5 asistle takımına büyük katkı sağladı. Gürcü oyuncu Khvicha Kvarataskhelia ise ligde çıktığı 29 maçta 12 gol ve 12 asistle Napoli'nin en önemli isimlerinden biri oldu.

Sezon başında Fenerbahçe'den transfer edilen Kim Min-Jae ve daha önce sarı-lacivertlilerde forma giyen Eljif Elmas da Napoli'nin şampiyonluk sevincine ortak oldular.

Napoli taraftarları, deplasmanda oynanan Udinese maçını Diego Armando Maradona Stadyumu'nda kurulan dev ekranlardan canlı olarak takip ettiler. Taraftarlar, birlikte izledikleri maçta coşkuyla şampiyonluğu kutladılar.

Napoli, Serie A'da bu sezon gösterdiği performansla taraftarlarını mutlu etti ve uzun yıllar sonra şampiyonluk sevincini yaşattı. Şimdi gözler, gelecek sezonun başarısında olacak.

 

napoli serie a napoli serie a şampiyonlukları napoli serie a titles napoli serie a history napoli serie a championships Napoli Serie A Victor Osimhen 33. hafta Udinese Maradona Khvicha Kvarataskhelia Kim Min-Jae Fenerbahçe Eljif Elmas Diego Armando Marado