Son dakika: Giresunspor - Beşiktaş maçı sonrası Güntekin Onay'dan Valerien Ismael'e ağır eleştiri!

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Giresunspor'u 1-0 mağlup ederek 3 hafta sonra galibiyet aldı. Hürriyet yazarları Fırat Aydınus ve...

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında deplasmanda Giresunspor'u 1-0 mağlup etti. Çotanak Stadyumu'nda oynanan mücadelede Siyah-beyazlı ekibe galibiyeti getiren golü 34. dakikada Tayyip Talha Sanuç kaydetti.

Maç boyunca üstün bir performans sergileyen Beşiktaş, özellikle ilk yarıda rakibine hiç pozisyon vermedi. Genç stoper Tayyip Talha'nın iki golüyle galibiyete uzanan Beşiktaş, ligdeki 3 maçlık galibiyet hasretini sonlandırdı.

Maçın ilk yarısında ilginç anlar yaşandı. Siyah-beyazlılarda Masuaku'nun sağdan kullandığı serbest vuruş sonrası ceza alanında yaşanan karambol sonrası Tayyip Talha Sanuç topu ağlara gönderdi. Ancak VAR incelemesi sonrası hakem Yaşar Kemal Uğurlu, pozisyonda Weghorst'a yapılan faulü işaret ederek golü iptal etti ve Beşiktaş lehine penaltı verdi. Weghorst'un penaltı atışını ise kaleci Onurcan kurtardı.

Dakikalar 34'ü gösterdiğinde sahneye bir kez daha Tayyip Talha çıktı. Genç savunma oyuncusu, yaşanan karambolde bu kez rövaşatayla ağları havalandırarak takımını öne geçirdi. Bu gol aynı zamanda Tayyip Talha'nın Süper Lig kariyerindeki ikinci golüydü ve sezonun ilk yarısında iki gol atan ilk oyuncu olarak da tarihe geçti.

Maçın son anlarında Giresunspor'un oğulcan Çağlayan ile bulduğu gol ise VAR incelemesi sonrası ofsayt gerekçesiyle iptal edildi ve Beşiktaş sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Beşiktaş'ın teknik direktörü Valerien İsmael, maç sonrasında yaptığı açıklamada takımının performansından memnun olduğunu belirtirken, "Bugün iyi bir maç çıkardık. Özellikle ilk yarıda rakibimize hiç pozisyon vermedik. Tayyip Talha'nın iki golüyle kazandığımız için mutluyuz" dedi.

Öte yandan, Beşiktaş'ın ligdeki bir sonraki maçı 6 Kasım'da Kasımpaşa ile deplasmanda oynayacak. Giresunspor ise aynı gün Alanyaspor'a konuk olacak.