Son dakika: Galatasaray'da Okan Buruk 8+3 krizine çözümü buldu! Tek formül yerli sol bek

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, 8+3'ten doğan krize çözümü buldu. Sarı kırmızılıların hocası Buruk, sol beke Türk oyuncu yerleştirdikten sonra,...

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, takımının son dönemdeki formsuzluğunu çözmek için alternatif çözümler arayışına girdi. Özellikle kanatlarda Kerem Aktürkoğlu ve Yunus Akgün'den beklediği verimi alamayan Buruk, farklı bir taktik denemek istiyor.

8+3 kuralı nedeniyle hareket alanı kısıtlı olan Buruk, kanatlarda Rashica ya da Yusuf Demir'i oynatmayı planlıyor. Ayrıca Mertens'li bir 11 üzerinde de çalışmalar yapan teknik direktör, takımın hücum gücünü artırmayı hedefliyor.

Kaptan Muslera ve Nelsson'un yerinin garanti olduğu takımda, sol bek pozisyonu için ise sıkıntı yaşanıyor. Bu nedenle Buruk, Kazımcan Karataş, Emre Taşdemir ve Berkan Kutlu gibi isimleri sol bekte deneyerek, en uygun çözümü bulmaya çalışıyor.

Haftanın bay geçilmesinden de faydalanan Buruk, Yukatel Kayserispor deplasmanında sol bekte kimin oynayacağına karar verecek. Ayrıca yabancı kontenjanından açılan yer için de Rashica ya da Yusuf Demir'den birisinin kanatta görevlendirilmesi planlanıyor.

B Planı olarak ise Mertens'in kanada çekilmesi ve Juan Mata'nın on numara pozisyonunda ilk 11'e monte edilmesi düşünülüyor.

Galatasaray taraftarları, teknik direktör Okan Buruk'un bu alternatif çözümlerle takımın form grafiğini yükseltmesini umut ediyor. Bakalım Buruk'un planları tutacak mı?