Son dakika: Galatasaray'da Bafetimbi Gomis için son karar verildi! Dursun Özbek bizzat devreye girdi

Süper Lig'in 31. haftasında evinde Fatih Karagümrük ile 3-3 berabere kalan Galatasaray'da maç sonu ortaya çıkan Bafetimbi Gomis krizinin yankıları devam...

Galatasaray'da Bafetimbi Gomis krizi sona erdi. Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında dün akşam Fatih Karagümrük ile 3-3 berabere kalan takımda, maç sonrası yaşanan kriz tüm camiayı üzmüştü. Ancak bugün yapılan açıklamalarla birlikte kriz sona erdi ve Gomis'in yarınki antrenmanda takımla çalışması bekleniyor.

Olayın ardından Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Gomis'in maç kadrosunda olmamasıyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Buruk'un açıklamalarına göre Gomis, Perşembe günü antrenman öncesi takıma "bundan sonra oynamak istemediğini" söylemişti. Bunun sebebi ise Alanyaspor maçında kendisinin değil de Barış Alper'in oyuna alınmasıymış.

Gomis'in bu tutumu, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek tarafından da kabul edilemez bulundu. Özbek, "Gomis'i Türkiye'ye ben getirdim. Dünkü davranış biçimi kabul edilebilir değil. Galatasaray'ın bir profesyoneli, Galatasaray'a hizmet etmek durumundadır" şeklinde konuştu.

Ancak Gomis'in yaptığı açıklama, krizin sona ermesinde etkili oldu. Fransız golcü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sırt ağrılarım var. Gerçek bu. Geri kalan kısım ise soyunma odası konuşmaları; onları da seslendirmenin yeri burası ya da medya değil. Çünkü Galatasaray'a ve takım arkadaşlarıma çok büyük saygım var" ifadelerini kullandı.

Gomis'in açıklamasını beğenen futbolcular da dikkat çekti. Fernando Muslera, Kerem Aktürkoğlu ve Nicolo Zaniolo'nun Gomis'in paylaşımını beğenmeleri, takım içindeki birlikteliği gösterdi.

Maç kadrosunda olmayan futbolcular genellikle kulübenin arkasında takıma özel ayrılan bölümden takip ediyor. Ancak Gomis, dünkü maçı locadan izledi.

Başkan Dursun Özbek, derbi öncesinde takıma moral vermek için tesislere gitti ve Gomis ile ilgili sorunu da çözdü. Kriz sona erdi ve Gomis'in yarınki antrenmanda takımla çalışması bekleniyor.

Bugün sabah antrenmanında takımdan ayrı salonda çalışma yapan Gomis'in sırt ağrıları devam ediyor. Ancak takım içindeki birliktelik ve krizin sona ermesi, Galatasaray camiasını sevindirdi. Takımın odaklanması gereken şampiyonluk ve kalan maçlar varken, böyle bir krizin yaşanması tüm camiayı üzmüştü. Ancak krizin sona ermesi ve takımın birlikteliği, Galatasaray'ın hedefine ulaşmasına yardımcı olacak gibi görünüyor.

bafétimbi gomis bafetimbi gomis nereli bafetimbi gomis kaç golü var bafetimbi gomis eşi bafetimbi gomis forma numarası Fatih Karagümrük Galatasaray Spor Toto Süper Lig türkiye süper ligi 31. hafta anındaspor anindaspor anindasportr anindasporofficial Gomi