Son dakika: Formula 1'de şampiyon Max Verstappen! Art arda ikinci kez...

Formula 1'de 2022 sezonu şampiyonu Red Bull pilotu Max Verstappen oldu. Hollandalı pilot, art arda ikinci şampiyonluğunu bitime dört yarış kala kazandı.

Formula 1 dünyasında heyecanlı bir sezon daha geride kaldı. 2022 sezonu şampiyonu, Red Bull pilotu Max Verstappen oldu. Japonya Grand Prix'sinde aldığı galibiyetle bitime 4 yarış kala şampiyonluğunu ilan eden Verstappen, art arda ikinci kez dünya şampiyonu oldu.

Yarışın ilk turunda yaşanan kaza sonrası kırmızı bayrakla durdurulan yarış, yaklaşık 1 saatlik bekleyişin ardından hareketli startla yeniden başladı. Pole pozisyonunun sahibi Max Verstappen, rahat bir yarış sürdürerek farklı şekilde galibiyet aldı. Yarışı ikinci sırada tamamlayan Sergio Perez ise takım arkadaşına "Şampiyon oldun mu olmadın mı?" diye sorduğunda Verstappen "Olmadım" yanıtını verdi.

Ancak yarış sonunda büyük bir karmaşa yaşandı. Yarışın resmi yayın süresi gereği 40 dakika + 1 tur üzerinden koşulması gereken yarışta toplam tur sayısının %50'sinden fazlası geçildi. Normal şartlarda toplam turun %75'i geçilmeden tam puan verilmiyordu. Bu nedenle Verstappen'in şampiyonluğu hakkında tartışmalar yaşandı.

Ancak daha sonra yapılan açıklamada, Japonya Grand Prix'sinin normal şekilde devam ettirilip tamamlandığı için bitimde tam puanlar verildiği belirtildi. Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) tarafından yapılan açıklamada da, "Azaltılmış puan sistemi yarışın devam edemeyeceği, askıya alınma durumunda geçerlidir. Max Verstappen tam puan sistemi uygulandığı için dünya şampiyonu oldu" denildi.

Verstappen, geçen sezon son yarışın son turunda kazandığı şampiyonluğun ardından bu sezonu da domine ederek art arda şampiyonluk yaşayan 11. pilot oldu. Daha önce Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Fernando Alonso, Michael Schumacher, Mika Hakkinen, Ayrton Senna, Alain Prost, Jack Brabham, Juan Manuel Fangio ve Alberto Ascari art arda şampiyonluk sevinci yaşamıştı.

Formula 1 hayranları, Verstappen'in performansını ve Red Bull takımının üstünlüğünü takdirle karşılıyorlar. Ancak diğer takımların da önümüzdeki sezon daha güçlü bir şekilde mücadele etmeleri bekleniyor. Bakalım 2023 sezonunda kim şampiyon olacak? Heyecanla bekliyoruz.