Son Dakika: Fenerbahçe'de Arda Güler'in son talibi Ajax!

Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler'in son talibi Ajax oldu. Hollanda temsilcisi, yetenekli oyuncuyu ikna turuna çıkarken Arda Güler'in de bu transfere...

Fenerbahçe'nin genç yeteneği Arda Güler, bu sezon gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Hollanda basınında çıkan transfer iddialarına göre, son olarak Ajax, Arda Güler'i transfer etmek adına girişimlere başladı ve genç yıldızı ikna etmeye çalışıyor.

Ajax yönetim danışmanı Klaas-Jan Huntelaar geçtiğimiz günlerde Türkiye'yi ziyaret ederek birçok oyuncuyu tribünlerden izledi. Arda Güler'in Ajax'a transferi için hevesli olduğu iddia edilirken, kendisinin Avrupa'da birçok kulübün takip ettiği de biliniyor.

Fenerbahçe'nin 18 yaşındaki yıldızı Arda Güler için Avrupa'dan dev kulüpler transfer yarışına girdi. Serie A devleri Napoli ve Milan ile birlikte La Liga'dan Barcelona, Atletico Madrid, Real Madrid'in yanı sıra Premier Lig'den Newcastle United, Manchester City, Tottenham, Liverpool ve Arsenal'ın Arda Güler ile ilgilendiği öne sürülüyor.

Fenerbahçe, 18 yaşındaki futbolcunun sözleşmesine 35 milyon avro civarında bir serbest kalma bedeli ekleyecek. Avrupa kulüplerinin listesindeki futbolcudan önümüzdeki dönemde transferi halinde maksimum gelir elde edilmesi planlanıyor.

Ancak taraftarların endişesi, futbolcunun sözleşmesinde yer alan '1500 dakika oynamazsa 5 milyon Euro'ya serbest kalır' maddesi. Yönetim, şubat ayında 18 yaşına giren Arda ile yeni bir anlaşma için hazırlıklarını sürdürüyor ve görüşmelerde sona gelinmesi bekleniyor.

Başkan Ali Koç'un da genç futbolcunun kalmasını çok istediği belirtilirken, Fenerbahçe ayrıca yeni sözleşmede, "1500 dakika oynamazsa 5 milyon avro karşılığında serbest kalır" maddesini de kaldıracak. Sarı-Lacivertliler, genç yıldızının 2025 yılında sona erecek sözleşmesini 2027 yılına kadar uzatmayı arzuluyor.

Arda Güler'in transferi halinde Fenerbahçe'nin ciddi anlamda kasasını doldurması bekleniyor. Ancak taraftarlar, genç yeteneğin takımda kalmasını ve Fenerbahçe formasını uzun yıllar giymesini umut ediyor.