Son Dakika: Başakşehir tarih yazıyor! Bayern Münih ve Club Brugge...

Avrupa'da bu sezon grup aşamasında sadece 3 takım kalesinde gol görmedi. Bayern Münih ve Club Brugge'un yanı sıra Başakşehir, kalesini gole kapatan bir diğer...

Başakşehir, bu sezon hem ligde hem de Avrupa'da yenilgi yüzü görmedi. Konferans Ligi'nde Riga ile golsüz berabere kalan takım, aynı zamanda önemli bir istatistiğin altına imza attı.

Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde mücadele eden 96 takım arasında sadece 3 takım gol yemedi. Bu takımlar arasında Almanya Bundesliga devi Bayern Münih ve Belçika ekiplerinden Club Brugge yer alırken, Türkiye'den Başakşehir de kalesini gole kapatan bir diğer takım oldu. Ayrıca, grubunda 2 galibiyet ve bir beraberlik elde eden Turuncu-Lacivertliler, ülke puanına da bin puanlık ciddi bir katkı sağladı.

Riga maçında hasta olmasına rağmen aldığı serumlar ile sahada yer alan Emre Belözoğlu, oyun planlarına sadık kalmaları gerektiğinin altını çizdi. Zeminin kötü olmasına rağmen takımın oyunundan taviz vermemeleri gerektiğini belirten Belözoğlu, "Rakip takımın istediği bir şeydi bu zemin. Onlar için en uygun saha buydu. Zemin ne olursa olsun oyunumuza sadık kalacağız" dedi.

Belözoğlu ayrıca, 3 gündür hasta olduğunu ve takımıyla beraber olamadığını söyledi. Rakibin oyununu bozmaya çalışan bir takımla karşılaşacaklarını bildiklerini ifade eden Belözoğlu, "Merkezde dağınık bir görüntü sergiledik" şeklinde konuştu.

Başakşehir'in bu sezonki performansı, Türk futbolu için umut verici bir tablo çiziyor. Takımın başarısı, ülke futboluna katkı sağlayarak Türk futbolunun daha da ileri gitmesine yardımcı olacaktır.