Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'dan A Milli Takım yanıtı!

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, A Milli Takım'da yerli antrenörün daha olumlu olacağını düşündüğünü söyledi.

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, son dönemde yaptığı açıklamalarla gündeme oturdu. Kendisinin Sivas'ta 4. senesi olduğunu belirten Çalımbay, öncesinde de 3 yıl boyunca takımın başında yer aldığını ifade etti. Kendisinin en çok çalıştığı yerin Sivas olduğunu söyleyen Çalımbay, "Bütün takımlarda, liglerde dalgalanma oldu. Biz tabii ki takım olarak 3 sene üst üste Avrupa'ya gidiyoruz. Şu an Türkiye'de üst üste Avrupa'ya giden Anadolu takımı yok. Çok iyi puanlar kazandırdık, iyi takımlar, yendik, eledik. Sivas'a Avrupa takımlarını getirdik. Kimse bizim 3 sene üst üste gideceğimizi beklemiyordu. Türkiye Kupası alacağımızı da kimse hesaplamıyordu. Tarihinde Türkiye Kupası almamış, final oynamamıştı Sivas, ikisini de yaptık." şeklinde konuştu.

Yabancı antrenörlerin Sivas'a geldiğinde şaşırdığını belirten Çalımbay, dünyanın hemen hemen her yerinde yabancı sayısının serbest olduğunu söyledi. Kendilerinin ise kısıtlandığını ifade eden Çalımbay, yabancı sınırının serbest olması gerektiğini savundu. Ancak altyapıdan oyuncu almanın da şart olduğunu belirten Çalımbay, "Geçen maçta bir türlü ayarlayamadık yerli-yabancıyı. Bence serbest olsun ama altyapıdan kesinlikle oyuncu almak gerekiyor." dedi.

Milli Takım konusuna da değinen Çalımbay, Kuntz'un kendisinin arkadaşı olduğunu ve çok iyi bir insan olduğunu ifade etti. Yabancı antrenörlerin Milli Takım'a faydalı olacağına inanmadığını söyleyen Çalımbay, Fatih Terim ve Şenol Güneş'in çok güzel işler yaptığını belirtti. Kendisi de Mustafa Denizli ile birlikte Avrupa Şampiyonası'na gittiklerini hatırlatan Çalımbay, "Ben Milli Takım'ın her yerinde oynadım. Bizim için bambaşka Milli Takım. Çalışırsam dedim, para falan düşünmem. Yerli antrenörün daha faydalı olacağına inanıyorum. Olursa bütün arkadaşlarımız seve seve görevini yapar. Ben iddia ediyorum, başarılı da olurlar." şeklinde konuştu.

Rıza Çalımbay'ın açıklamaları, futbol camiasında geniş yankı uyandırdı. Kendisinin tecrübeli bir teknik direktör olduğu ve futbolun içindeki birçok konuda fikir sahibi olduğu biliniyor. Sivas'ın başarısı da kendisinin bu fikirlerini sahaya yansıtması sayesinde gerçekleştiği düşünülüyor.