Silivri'de 'sportif' yeteneklere keşif

İstanbul'da Silivri Belediyesi, Silivri Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle 3-14 Nisan tarihlerinde Sportif Yetenek Taraması gerçekleştirildi.

Silivri Belediyesi, ilçede yaşayan çocukların sportif yeteneklerini keşfetmek ve kendilerine uygun spor branşlarına yönlendirmek amacıyla “Kültürle, sanatla ve sporla bezenmiş bir nesil” vizyonu doğrultusunda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Silivri Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen Sportif Yetenek Taraması projesi, 3-14 Nisan tarihleri arasında Alibey Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. İlçedeki 39 okulun katılımıyla gerçekleştirilen tarama kapsamında, hedef olarak belirlenen yüzde 70’lik orana ulaşan ilk ilçe Silivri oldu.

Proje kapsamında, boy kilo, esneklik, pençe kuvveti, dikey sıçrama, sağlık topu ölçümü, 20 metre sürat koşusu, zikzak testi ve kol boyu uzunluğu ölçümü olmak üzere 8 farklı parametrede gerçekleştirilen Sportif Yetenek Taraması’nda, Silivri’de toplam 1.886 3. sınıf öğrencisine ulaşıldı.

Günlük rekor katılım sayısı ise 331 öğrenci ile Silivri’de gerçekleşti. Bu çalışma, Silivri’de bugüne kadar yapılan en kapsamlı ve en başarılı Sportif Yetenek Taraması oldu.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, projenin amacının çocukların spor yaparak sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlamak olduğunu belirtti. Ayrıca, çocukların sportif yeteneklerinin bilimsel yöntemlerle keşfedilmesinin ve kendilerine uygun spor branşlarına yönlendirilmesinin gelecekte başarılı sporcuların yetişmesine katkı sağlayacağını ifade etti.

Silivri Belediyesi’nin kültür, sanat ve spor alanındaki çalışmalarıyla ilçede yaşayan gençlerin gelişimine katkı sağlamaya devam edeceği belirtiliyor.