Sergio Busquets'ten Barcelona kararı

İspanya La Liga ekiplerinden Barcelona forması giyen tecrübeli orta saha oyuncusu Sergio Busquets, sezon sonunda takımdan ayrılaca...

Barcelona'nın önemli isimlerinden biri olan Sergio Busquets, bu yaz döneminde sözleşmesinin bitimiyle beraber sezon sonunda Barcelona'dan ayrılacağını açıkladı. 15 yıllık Barcelona kariyerinde 31 kupa kazanan tecrübeli İspanyol orta saha, Barcelona formasıyla toplamda 719 maçta forma giydi. Çıktığı bu karşılaşmalarda 18 gol ve 45 asistlik performans gösteren Busquets, Barcelona'da en fazla forma giyen 3. oyuncu konumunda.

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşım yapan tecrübeli oyuncu, ayrılığının kolay olmadığını belirterek "Bu rozeti takabilmek benim için bir onurdur. Benim için gurur kaynağı oldu ama her şeyin bir sonu olmalı. Bunun kolay bir karar olmadığını ancak zamanın geldiğini biliyorum. Bu yolculukta bana eşlik eden herkese, takıma ve taraftarlarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Barcelona formasıyla 3 UEFA Şampiyonlar Ligi, 3 UEFA Süper Kupa, 8 La Liga Şampiyonluğu, 3 FIFA Kulüpler Dünya Kupası, 7 İspanya Kral Kupası ve 7 İspanya Süper Kupası kazanan Busquets, büyük başarılara imza attı. Ancak artık Barcelona ile yollarını ayırmaya karar verdi.

İspanyol orta saha, Barcelona formasıyla son resmi maçını 4 Haziran'da Celta Vigo deplasmanında oynayacak. Ayrıca, 6 Haziran'da eski takım arkadaşı Andreas İniesta'nın formasını giydiği Japonya temsilcisi Vissel Kobe ile düzenlenecek olan özel maçta da kariyerinde son kez eski takım arkadaşıyla aynı sahada yer alacak.

Busquets'in Barcelona'daki ayrılığı, taraftarlar için üzücü bir olay olsa da, tecrübeli oyuncunun yeni bir sayfa açması için de bir fırsat olarak görülebilir. Kariyerinde yeni hedefler ve başarılar peşinde koşacak olan Busquets'e, bundan sonraki futbol hayatında başarılar diliyoruz.