Şenol Güneş'in hedefi 80 puan! İkili averaj cepte... - Son Dakika Futbol Haberi

Futbol ve Spor Haberleri - Lider Galatasarayı Vodafone Parkta 3-1lik skorla yıkan Beşiktaş, şampiyonluk yarışında yüksekten uçmaya başladı. Şenol Güneş, k...

Beşiktaş, Galatasaray'ı 3-1 mağlup ederek dev bir galibiyet aldı. Mauro Icardi'nin attığı golle geriye düşen Siyah-Beyazlılar, pes etmeyerek Romain Saiss, Amir Hadziahmetovic ve Vincent Aboubakar'ın golleriyle sahadan galip ayrıldı. Bu sonuçla birlikte Beşiktaş, ligdeki puanını 65'e çıkardı ve liderle olan puan farkını maç fazlasıyla 5'e düşürdü.

Salih Uçan, derbi performansıyla alkış topladı. A Spor'a yaptığı açıklamada, maça konsantre olmak için tesiste kaldığını ve spor kanallarını açarak yorumcuların Galatasaray orta sahasının Beşiktaş'tan daha iyi olduğunu söylediğini belirtti. Salih, böyle düşünen herkese selamlarını iletti.

Teknik direktör Şenol Güneş, derbi zaferi sonrasında oyuncularına 1 günlük izin verdi. Takım, bugün Nevzat Demir Tesisleri'nde basına açık olarak yapacağı antrenmanla çalışmalarına başlayacak.

Beşiktaş, Vodafone Park'ta oynadığı son 8 lig maçında 7 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti. Bu karşılaşmalarda 16 gol atıp 5 gol yedi.

Şenol Güneş, kalan periyottan 15 puan çıkararak sezonu 80 puanla kapatmak istiyor. Vodafone Park'taki derbi zaferi sonrası soyunma odasında oyuncularını tebrik eden ve hedeflerini belirten Güneş, tüm maçlarını kazanarak şampiyonluk için rakiplerinin puan kaybetmelerini bekleyecek.

Geçen sezon Trabzonspor, 81 puanla şampiyonluğu kazanmıştı. Şenol Güneş ise puan ve maç avantajı sıralamasında Galatasaray ve Fenerbahçe'nin üzerinde olmasa da mutlu sona inanıyor.

Beşiktaş, yerli ya da yabancı fark etmeksizin tüm oyuncularının son ana kadar mücadele etmeyi hedeflediğini belirtiyor. Fenerbahçe ya da Galatasaray'la sezon sonunda ligi aynı puanda bitirmeleri halinde ikili averajda Beşiktaş'ın üstünlüğü bulunuyor. Siyah-Beyazlılar, bu sezon şampiyonluğa ulaşmak için büyük bir mücadele sergileyecek.