Sarı Kanarya Hata Yapmadı!

Fenerbahçe Sivasspor'u 10 kişiyle 3-1 mağlup etti! Sarı-Lacivertliler Beşiktaş Galatasaray derbisi öncesi hata yapmadı

Süper Lig'in 32. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Sivasspor ile karşı karşıya geldi. Karşılaşma, Fenerbahçe'nin 3-1'lik galibiyetiyle sonuçlandı.

Mücadelenin ilk dakikalarında yaşanan sakatlık ise taraftarları korkuttu. Fenerbahçe'nin Ekvadorlu golcüsü Enner Valencia, kaleci Ali Şaşal Vural ile çarpıştıktan sonra ciddi bir sakatlık geçirdi ve ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Valencia'nın yerine oyuna dahil olan Rossi, 8 dakika sonra takımının ilk golünü atmayı başardı. İlk yarının uzatma dakikalarında ise Ferdi Kadıoğlu farkı ikiye çıkardı.

Ancak Fenerbahçe, ilk yarının son dakikalarında İrfan Can Kahveci'nin kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. İkinci yarıda Sivasspor'un baskısı artsa da Caicedo'nun tek golü mağlubiyeti engelleyemedi.

Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus, İstanbulspor maçına göre kadroda 5 değişikliğe gitti. Sakatlıkları bulunan Altay Bayındır, Attila Szalai, Michy Batshuayi, Lincoln Henrique ve Miha Zajc ile sarı kart cezalısı Emre Mor ise kadroda yer alamadı.

Sivasspor'da ise teknik direktör Rıza Çalımbay, Antalyaspor maçına göre sadece 1 değişiklik yaptı.

Fenerbahçe'nin bu galibiyetiyle puanını 67'ye yükseltti ve lider Galatasaray'ın Beşiktaş'a konuk olacağı haftada zirveyle puan farkını 3'e düşürdü. Sivasspor ise 37 puanda kaldı.

Maçın en üzücü olayı ise Valencia'nın sakatlığı oldu. Fenerbahçe taraftarları, sezonun son haftalarına girilirken önemli bir oyuncusunu kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor.