Samsunspor, 1. Lig'de şampiyonluğu da garantiledi!

Süper Lig biletini haftalar önce cebine koyan Samsunspor, evinde Keçiörengücü'nü 4-1 yenerek Spor Toto 1. Lig'de sezonu şampiyon bitirmeyi de garantiledi.

Samsunspor, evinde Keçiörengücü'nü 4-1 mağlup ederek Spor Toto 1. Lig'in 34. haftasında şampiyonluğunu ilan etti. Müsabakada Samsunspor'un gollerini Mücahit Albayrak, Douglas Tangue, Osman Çelik ve Moryke Fofana kaydetti. Keçiörengücü'nün tek golü ise Anderson'dan geldi.

Samsunspor, sezonu şampiyon tamamlayarak Süper Lig'e yükselme biletini haftalar öncesinden cebine koymuştu. Bu galibiyetle birlikte puanını 69'a yükselten Samsunspor, play-off yarışı veren Keçiörengücü karşısında üstünlüğünü bir kez daha gösterdi. Keçiörengücü ise 50 puanda kaldı.

Çaykur Rizespor ise sahasında karşılaştığı Gençlerbirliği'ni 5-3'lük skorla mağlup etti. Maçta 8 gol atılırken, Çaykur Rizespor sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu.

Maç öncesi Keçiörengücü futbolcuları, Samsunsporlu futbolcuları alkışlayarak seremoniye renk kattılar. Maçın son anlarında ise Samsunsporlu taraftarlar sahaya girerek şampiyonluğu kutladılar.

Müsabakada ise 17. dakikada Osman'ın şutu kaleci Metin tarafından kontrol edildi. 39. dakikada Zeki Yavru'nun ortasına iyi yükselen Mücahit Albayrak'ın kafa vuruşu filelerle buluştu ve Samsunspor'u öne geçirdi. 54. dakikada Fofana'nın ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Tangue, meşin yuvarlağı filelere yollayarak durumu 2-0 yaptı. 63. dakikada Zeki Yavru'nun pasında defansın arkasına sarkan Osman Çelik, düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi ve skoru 3-0 yaptı. 66. dakikada ise Fofana, çalımlarla ceza sahasına girdi ve kaleciyi geçerek meşin yuvarlağı boş filelere yollayarak farkı 4'e çıkardı. Son gol ise Keçiörengücü adına geldi ve Szumski'nin hatasını iyi değerlendiren Anderson, takımının ilk golünü kaydetti.

Samsunspor, sezonu şampiyon tamamlayarak taraftarlarını mutlu etti. Süper Lig yolunda önemli bir adım atan Samsunspor, gelecek sezon üst lige çıkma hedefini gerçekleştirmeyi başardı.

samsunspor samsunspor puan durumları samsunspor maçları samsunspor puan durumu samsunspor maçı anında spor anindaspor spor toto süper lig türkiye süper ligi tff 1. lig futbol haberleri spor haberleri