Şampiyonluk yarışındaki takımlar için dikkat çeken yorum: Galatasaray olan Fenerbahçe'de yok | Jorge Jesus ciddi hatalar yaptı

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftası geride kalırken Hürriyet Yazarları Fırat Aydınus, Güntekin Onay, Uğur Meleke ve Mehmet Arslan, Futbol Konseyi'nde haftanın...

Futbol Konseyi'nin haftalık toplantısında, Hürriyet yazarları Uğur Meleke, Güntekin Onay, Fırat Aydınus ve Mehmet Arslan, Türkiye Süper Lig'de yaşanan son gelişmeleri ve maçları masaya yatırdı.

Fenerbahçe'nin küme düşme hattındaki Giresunspor, İstanbulspor ve Ümraniye karşısında toplam 9 puan kaybetmesinin nedeni tartışıldı. Güntekin Onay'a göre, Fenerbahçe'nin oyuncu kadrosu yeterince tecrübeli ve lider oyunculara sahip değil. Ayrıca teknik direktör Jorge Jesus'un tercihleri de puan kaybına neden oluyor. Uğur Meleke ise Fenerbahçe'nin Dünya Kupası'ndan sonra rakiplerini mat edememesine dikkat çekti. Fırat Aydınus ise ağır oyuncularla 3'lü defans taktiğinin başarısız olduğunu söyledi. Mehmet Arslan ise Jorge Jesus'un tercihlerinin sorumluluğunun tamamen kendisinde olduğunu belirtti.

Galatasaray'ın Başakşehir maçını kayıpsız geçmesi ve şampiyonluk için son 5 maçta 4 galibiyet alması gerektiği tartışıldı. Mehmet Arslan'a göre Galatasaray yolun yarısını değil, 4'te 3'ünü bitirdi. Uğur Meleke ise Galatasaray'ın son düzlükte hata yapmayacağını ve tribünlerin de takımı destekleyeceğini söyledi. Güntekin Onay ise Galatasaray'ın hedefe çok yakın olduğunu belirtti.

Şenol Güneş'in Beşiktaş için yaptığı açıklamalar da masaya yatırıldı. Güneş, takımın iyi oynaması halinde seneye 3 takviye ile daha iddialı olabileceklerini belirtmişti. Güntekin Onay'a göre Beşiktaş'ın orta sahaya defansif yönü güçlü bir oyuncu ve gole yakın bir kanat forvet transferi yapması gerekiyor. Uğur Meleke ise Beşiktaş'ın kulübedeki seçeneklerinin kısıtlı olduğuna dikkat çekti. Fırat Aydınus ise Beşiktaş'ın defans ve orta sahaya takviye yapması gerektiğini söyledi.

Son olarak, Nenad Bjelica'nın Trabzonspor'daki ilk galibiyeti tartışıldı. Fırat Aydınus'a göre, Trabzonspor'un önümüzdeki sezonun yapılanması için transfer politikasını hayata geçirmesi gerekiyor. Mehmet Arslan ise Abdullah Avcı'nın takımda kalsaydı Trabzonspor adına toparlanma süreci için daha fazla ümitli olacağını belirtti. Güntekin Onay ise Bjelica'yı eleştirmenin şu an için acımasızlık olacağını söyledi. Uğur Meleke ise Bjelica'nın radikal denemelere ihtiyacı olduğunu belirtti.

Futbol Konseyi'nin bu haftaki toplantısı, Türkiye Süper Lig'de yaşanan son gelişmeleri ve maçları detaylı bir şekilde ele aldı. Takımların gelecekteki planlamalarına dair öngörülerde bulunuldu ve transfer politikaları tartışıldı. Futbolseverler, gelecek haftaki toplantıyı merakla bekliyor.