Sacha Boey'in sözleşme detayları belli oldu

Kısa süre önce 23 yaşındaki Danimarkalı stoper Victor Nelsson'a da 300 bin Euro zam yapan ve yıllık ücretini 1.2 milyon Euro'ya çıkaran Galatasaray Yönetimi,...

Türkiye Futbol Federasyonu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2022 Ampute Dünya Kupası'nda milli takımımız, yarı finalde Özbekistan ile karşılaştı. Vodafone Park'ta gerçekleştirilen karşılaşmada ay-yıldızlılar, Ömer Güleryüz'ün golüyle henüz 43. saniyede öne geçti ve ilk yarı bu skorla sona erdi. İkinci yarının başında Özbekistan'ın baskısını kıran milli takımımız, Ömer ve Rahmi ile girdiği pozisyonları değerlendiremese de karşılaşmadan 1-0'lık galibiyetle ayrılmayı başardı.

Milli takımımızın finaldeki rakibi Angola oldu. Angola, yarı finalin diğer ayağında Haiti'yi 4-2 mağlup etmeyi başardı. Türkiye daha önce 2018 Ampute Dünya Kupası'nda Angola ile finalde karşılaşmış ve penaltı atışları sonrasında rakibine mağlup olmuştu. Bu sefer ise millilerimiz, yarıda kalan işlerini tamamlamak için sahada olacaklar.

Ampute Milli Takım Teknik Direktörü Osman Çakmak, yarı final müsabakasının ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. 2018 Dünya Kupası finalinde Angola'ya mağlup olduklarını hatırlatan Çakmak, "Yarım kalan bir işimiz var. Onu tamamlayacağız. Biz güzel projeler yaptık. Bugün, bu çocuklar ilk dakikadan son dakikaya kadar çok iyi konsantre oldu. Nef Stadyumu'nda Angola'dan bir alacağımız var. Müzemizde sadece eksik olarak Dünya Kupası var. 85 milyonu, Nef Stadyumu'na ve televizyon başına bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen bu önemli organizasyonda milli takımımızın başarısı, ülkemizi gururlandırmaya devam ediyor. Finalde Angola karşısında alınacak bir zafer, Türk spor tarihinde önemli bir yer edinecek. Tüm Türkiye olarak milli takımımızın yanındayız ve Nef Stadyumu'nda onları desteklemeye hazırız.