Roma'yı Napoli yaktı! Kim Min Jae geceye damga vurdu... Ölümcül, kusursuz...

Serie A'da namağlup liderliğini sürdüren Napoli'nin son kurbanı Roma oldu. Başkent temsilcisini deplasmanda deviren Napoli'de Kim Min Jae performansıyla...

İtalya Serie A'nın 11. haftasında, Roma ve Napoli takımları karşı karşıya geldi. Stadio Olimpico'da oynanan karşılaşmada Napoli, sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Konuk takımın galibiyet golü, 81. dakikada Victor Osimhen tarafından kaydedildi. Ev sahibi ekip ise maç boyunca gol atma başarısı gösteremedi. Bu sonuçla birlikte Napoli, ligde üst üste 7. galibiyetini elde etti.

Napoli, Roma galibiyetiyle birlikte puanını 29'a yükselterek liderliğini perçinledi. Roma ise 22 puanla 5. sırada kaldı. Napoli, ligin en golcü takımı olmanın yanı sıra en az gol yiyen 4. takımı olarak dikkat çekiyor.

Kim Min-Jae'nin Performansı

Napoli forması giyen Kim Min-Jae, transfer olduğu günden bu yana gösterdiği etkili performansını Roma maçında da sürdürdü. Güney Koreli savunmacı, sahanın en iyi isimleri arasında yer aldı.

Toplamda 78 kez topla buluşarak sahanın en fazla topla buluşan dördüncü oyuncusu olan Kim Min-Jae, 72 pas yaptı. Başarılı savunmacı, %91,7'lik isabet oranıyla en az 40 pas yapan oyuncular arasında sahanın en iyi ikinci ismi oldu.

Roma karşısında girdiği 10 ikili mücadeleden 5 tanesini kazanan yetenekli futbolcu, 1 kez pas arası yaparken, 1 tehlikeli pozisyon uzaklaştırdı ve bir kez de top kaptı. Kim Min-Jae ayrıca 3 kez hava topu kazandı.

Kim Min-Jae'nin performansı, İtalyan basını tarafından da takdirle karşılandı. Başarılı stoper için "Napoli çok üretken bir takım ama aynı zamanda bu akşam savunmadaki sağlamlığını da gösterdi ve bir başka mükemmel Kim Min-Jae performansıyla Roma'yı son derece sessiz tuttu." ifadeleri kullanıldı.

Napoli'nin Şampiyonluk Hedefi

Napoli, Serie A'da namağlup tek takım olarak liderliğini sürdürürken, Şampiyonlar Ligi'nde de başarılı sonuçlar elde ediyor. A Grubu'nda mücadele eden Napoli, oynadığı ilk dört maçın tamamını kazanarak rakiplerine ezici bir üstünlük sağladı.

1989-1990 sezonunda son şampiyonluğunu kazanan Napoli, 23 yıl sonra Kim Min-Jae'li kadrosuyla bir kez daha şampiyonluk hasretini dindirmek istiyor.

Mourinho'nun Eleştirileri

Roma teknik direktörü Jose Mourinho, Napoli'nin galibiyetini hak etmediğini belirterek eleştirilerde bulundu. Napoli'nin teknik direktörü Luciano Spalletti ise Mourinho'nun sözlerine yanıt vermek istemedi.

Sonuç olarak, Napoli'nin Roma'yı deplasmanda mağlup ettiği bu mücadelede Kim Min-Jae'nin performansı dikkat çekti. Napoli, Serie A'da liderliğini sürdürürken Şampiyonlar Ligi'nde de iddialı bir şekilde yoluna devam ediyor.