Rıza Çalımbay: Hastaneye kaldırıldı, kırık olabilir

Spor Toto Süper Lig'in 9'uncu haftasında Demir Grup Sivasspor, deplasmanda Medipol Başakşehir'i 2-0 mağlup ederek ligde bu sezon ilk galibiyetini elde etti....

Çalımbay: "Başakşehir Maçı İyi Organize Olduğumuz Bir Maçtı"

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, takımının Başakşehir karşısında aldığı galibiyeti değerlendirdi. Kendileri açısından iyi bir maç olduğunu belirten Çalımbay, son zamanlarda oynadıkları en iyi maçlardan birisi olduğunu ifade etti. Başakşehir'in iyi bir kadroya sahip olduğunu ve çok başarılı bir takım olduğunu söyleyen tecrübeli teknik adam, tedbirlerini aldıklarını ve arkadaşlarının dediklerini yaptığını belirtti. Önceki maçlarda talihsiz mağlubiyetler ve beraberlikler aldıklarını ancak bugün sadece bir galibiyet elde ettiklerini dile getiren Çalımbay, bu galibiyetin kendileri açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Başakşehir karşısında yedek kulübesinde başlayan Max Gradel'in dinlendirilmek istendiğini söyleyen Çalımbay, Gradel'in hemen hemen her maçta oynadığını ve dinlenmesi gerektiğini belirtti. Milli takımda da sürekli oynayan Gradel'in bir yorgunluk hissettiğini ifade eden Çalımbay, mecbur kalmadıkça oyuna almayacaklarını dile getirdi. Bu sezon ilk kez giydiği kırmızı eşofmanın uğur getirdiğini söyleyen Çalımbay, çok sevdiği bir eşofmanı olduğunu ve galibiyetin kendileri için bir uğur olduğunu belirtti.

Sivasspor taraftarının Başakşehir deplasmanında takımına çok iyi destek verdiğini söyleyen Çalımbay, takımın Anadolu'da üç sene üst üste Avrupa'ya gittiğini hatırlattı. Bu takımın iyi şeyleri hak ettiğini dile getiren tecrübeli teknik adam, taraftarın Sivas'ta oyuncuları yuhalamasının doğru bir şey olmadığını belirtti. Bu takımın çok güzel şeyler yaptığını ve Avrupa'ya giderek kulübe para kazandırdığını ve ülke puanı elde ettiklerini söyleyen Çalımbay, 3 bin kişiye oynamanın Sivasspor'a yakışmadığını ifade etti. Son olarak, maç içerisinde sakatlanarak kenara gelen Fredrik Ulvestad'ın durumu hakkında bilgi veren Çalımbay, Ulvestad'ın hastaneye kaldırıldığını ve burnunun dizine geldiğini belirtti.