River Plate - Boca Juniors maçında saha savaş alanına döndü! 7 kırmızı kart...

Arjantin Premier Ligi'nin 15. haftasında River Plate ile Boca Juniors karşılaştı. Maçta tam 7 kırmızı kart çıktı.

Arjantin'in futbol tutkusu, bazen öfkeye dönüşebiliyor. Dün oynanan River Plate - Boca Juniors maçı da bu öfkenin bir örneği oldu.

Arjantin Premier Ligi'nin 15. haftasında River Plate evinde Boca Juniors'u konuk etti. Antonio Vespucio Liberti Stadyumu'nda oynanan maçın sonucu, 90 dakika boyunca 0-0 eşitlikle sonuçlandı.

Ancak maçın sonuna 4 dakika eklendi ve uzatmaların 3. dakikasında River Plate penaltı kazandı. Bu kararın ardından ortam gerilmeye başladı. Boca Juniors forması giyen oyuncular, kararın doğru olmadığını düşünüyordu. Miguel Borja, topu rakip filelere göndererek River Plate'e golü kazandırdı.

Ancak gol, iki takımın oyuncuları arasında büyük bir kavganın çıkmasına neden oldu. Hakem, tam olarak 7 futbolcuya kırmızı kart gösterdi.

Kırmızı kart gören futbolcular şunlardı:

River Plate:

- Agustin Palavecino
- Ezequiel Ignacio Centurion
- Elias Gomez

Boca Juniors:

- Miguel Merentiel
- Ezequiel Fernandes
- Nicolas Valentini
- Jorge Figal (oyunda değildi)

Maçın ardından iki takım da açıklamalar yaptı. Boca Juniors kalecisi Sergio Romero, "Sahadan acı ve üzüntü ile ayrıldık" dedi. River Plate Teknik Direktörü Martin Demichelis ise Palavecino'ya yaptığı hareketle olayların fitilini ateşleyen Romero'ya yanıt verdi. Arjantinli teknik adam, milli takımdan eski arkadaşı hakkında "Romero'yu hem çok takdir ediyor hem de çok seviyorum. O beni saha içinde ve dışında çok iyi tanıyor" dedi.

River Plate kaptanı Enzo Perez ise olayları "büyük bir çılgınlık" olarak nitelendirdi ve her iki takımın da sakinleşmeye çalıştığını söyledi.

Bu olay, Arjantin futbolunun tutkusu ve öfkesinin bir kez daha göstergesi oldu. Futbolun fair-play ruhuna uygun olmayan bu tür olayların yaşanmaması dileğiyle...