Rıdvan Dilmen, Beşiktaş maçını yorumlarken canlı yayında çileden çıktı: Ya ne işi var orada

Beşiktaş'ın Hatayspor'a 2-1 kaybettiği maçı ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen değerlendirdi. Ismael'in sistemini eleştiren Dilmen, Bir pozisyonda Weghorst sol kanattan Cenk'e orta yaptı. Ya ne işi var Weghorst'un orada, bunun için mi geldi adam? ifadelerini kullandı.

Süper Lig'in 11. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Hatayspor'a 2-1 mağlup oldu ve ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, karşılaşmayı TV8.5 ekranlarında değerlendirdi.

Dilmen, yaptığı açıklamada Beşiktaş'ın oyununda herhangi bir problem olmadığını belirtirken, teknik direktörünün birden bire 4-2-4'e dönmesine anlam veremediğini ifade etti. Bu taktik değişikliği sonrasında birkaç şuursuz vuruş haricinde tehlike yaratamayan Beşiktaş, Weghorst'un sol kanattan Cenk'e yaptığı orta pozisyonunda ise Dilmen'in eleştirilerine maruz kaldı. "Weghorst'un ne işi var orada?" diye soran Dilmen, Hollandalı futbolcunun bu pozisyonda ne yapmaya çalıştığını anlayamadığını dile getirdi.

Valerien Ismael'in değişikliklerine de eleştiri getiren Dilmen, Muleka'nın oyundan çıkartılmasını da yadırgadı. Hatayspor'un limitli bir takım olduğunu belirten Dilmen, Beşiktaş'ın ikinci golünde ise antrenmanda bile bu kadar rahat hücum yapamayacağını söyledi.

Beşiktaş'ın kenar hamleleri ile kaybettiği puanlara da değinen Dilmen, oyuncuların psikolojik olarak gardlarının düştüğünü ve seyircilerin ikinci yarıdaki mimiklerine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Ismael'in oyuncu değişikliği yapmak zorunda olup olmadığını da sorgulayan Dilmen, Beşiktaş'ın bu teknik direktörle bu kadronun hak ettiğinin 10 puan gerisinde kalacağını ifade etti.

Son olarak, Dilmen sezon ortasında 40 günlük bir Dünya Kupası arası olduğunu hatırlatarak, Beşiktaş'ın bir değişim yapacaksa bunu Ismael'den beklememesi gerektiğini vurguladı. Beşiktaş'ın bu teknik direktörle yoluna devam etmesinin mümkün olmadığını belirten Dilmen, takımın hak ettiği başarıya ulaşması için değişimin kaçınılmaz olduğunu ifade etti.