Potanın Tarzanlarından tarihi galibiyet

Manisa Büyükşehir Belediyespor, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 2. haftasında Beşiktaş Emlakjet'i 73-67 mağlup ederek, ilk galibiyetini elde etti.

Manisa'da oynanan karşılaşmada, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Manisa 1. Komando Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Sebahattin Kalkan, Kulüp Başkanı Mehmet Güzgülü, Basketbol Şube Sorumlusu Bora Çaylan, Yönetim Kurulu Üyeleri ve protokol üyeleri de tribünde yer aldı.

Potanın Tarzanları olarak bilinen Manisa Büyükşehir Belediyespor, maça iyi bir başlangıç yaptı ve ilk periyodu 22-13 önde tamamladı. İkinci periyotta farkı 13 sayıya kadar çıkaran yeşil-beyazlı ekip, soyunma odasına 39-33 önde girdi. Üçüncü periyotta skor bulmakta zorlanan Manisa ekibi, final periyoduna 56-53 geride girdi. Ancak final periyodunda 20-10'luk skor üstünlüğü sağlayarak karşılaşmadan 73-67 galip ayrıldı.

Manisa Büyükşehir Belediyespor'un yıldız oyuncularından OD Anosike, 17 sayı ve 8 ribaunt ile maçın yıldızı oldu. Pako Cruz da 17 sayılık performansı ile maçın öne çıkan bir diğer ismiydi. Michal Michalak 11 sayı, John Roberson 11 sayı ve 7 asist, Evan Bruinsma 8 sayı, Yiğit Baran Sarıkaya 5 sayı ve Erdi Gülaslan ise 4 sayı ile maçı tamamladı.

Karşılaşmayı tribünde takip eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, maç sonunda soyunma odasına giderek yeşil-beyazlı teknik ekibe ve oyunculara Manisa'ya böylesine bir gururu yaşattıkları için teşekkür etti.

Manisa Büyükşehir Belediyespor, Beşiktaş gibi tarihi büyük başarılarla dolu bir takıma karşı elde ettiği bu galibiyetle hem moral buldu hem de ligdeki ilk galibiyetini aldı. Potanın Tarzanları'nın bu başarısı, Manisa'da basketbola olan ilgiyi arttırarak takımın başarılarına olan desteği de artıracaktır.