Pepe'den 'ırkçılık' suçlaması! 'Bu kabul edilemez, hakem duydu ama...'

Porto'nun kaptanı Pepe, Famalicao ile oynadıkları karşılaşmada rakip takımdan Colombatto'nun kendisine ırkçı söylemde bulunduğunu iddia etti. 40 yaşındaki...

Portekiz Kupası yarı final maçında Porto ve Famalicao takımları karşı karşıya geldi. Uzatmalara giden maçta Porto, rakibini 3-2 mağlup ederek finale yükseldi. Ancak maç sonrası yaşanan olaylar dikkatleri çekti.

Porto'nun kaptanı Pepe, Famalicao'nun Arjantinli orta saha oyuncusu Santiago Colombatto'yu ırkçı hakaretler etmekle suçladı. Karşılaşmanın 87. dakikasında Pepe'nin, Colombatto ile girdiği diyaloğun ardından sinirlenmesi ekranlara yansıdı.

Portekiz medyasına konuşan Pepe, "Bana maymun dedi. Bu seviyedeki sporcuların bunları yapması çok üzücü. Ne yazık ki hakem bunu duymasına rağmen cesaret edemedi" şeklinde konuştu. Pepe ayrıca taraftarlara saygısından sahayı terk etmediğini ancak bu tutumun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Hakemi eleştiren 40 yaşındaki futbolcu, "Hakem duymasına karşın aksiyon olmadı. Ona hayal kırıklığına uğradığımı söyledim. Futbolda karanlık bir tarihi değiştirebilecek yetkiye ve kanıtlara sahipti" dedi.

Famalicao cephesinden ise iddialara yanıt geldi. Teknik direktör Joao Pedro, "Colombatto'ya yalnızca bir kez sordum. Böyle bir şey yapmış olsaydı, bunu üstlenirdi. Bana bunun bir yalan olduğunu söyledi" ifadelerini kullandı.

Porto Teknik Direktörü Sergio Conceiçao ise Pepe'ye güvendiğini vurgulayarak, "Hakemin konuşmaları kayıt altına alınıyor. Tahkim Kurulu, Pepe'ye ne söylendiğini anlamak için bunları dinlemek zorunda. Pepe büyük bir oyuncu ve ona saygısızlık yapıldı" dedi.

Bu olayın futbolun fair-play anlayışına aykırı olduğu ve ırkçılığın her yerde ve her zaman reddedilmesi gerektiği açıkça belirtilmelidir. Umarız bu tarz olaylar tekrar yaşanmaz ve futbol sahalarında sadece sporcuların yetenekleri konuşulur.