Osman Çakmak: Şampiyonluğumuz aziz şehitlerimize armağan olsun

2022 Ampute Futbol Dünya Kupası final maçında Türkiye, Angola'yı 4-1 mağlup ederek Dünya Şampiyonu oldu. Ay-yıldızlılar şampiyonluk sevincini taraftarlarla...

Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı 2022 Ampute Dünya Kupası finalinde Türkiye, Angola ile karşı karşıya geldi. Nef Stadyumu'nda oynanan müsabakada Türkiye Ampute Milli Takımı rakibini 4-1 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

Müsabakanın son düdüğüyle birlikte Ay-yıldızlı futbolcular büyük bir sevinç yaşadı. Tribünleri dolduran yaklaşık 15 bin futbolsever de bu mutluluğa ortak oldu. Ampute Futbol Milli Takımı Başantrenörü Osman Çakmak ve futbolcular, karşılaşmayı tribünden takip eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a asker selamı vererek zaferlerini kutladı.

Çakmak, maç sonrası yaptığı açıklamada, "Biz çok mutluyuz. Allahımıza şükürler olsun. Bizi gezdiren, yediren, içiren Allah'tır. Öğrencilerimin alınlarından öpüyorum. Onları yetiştiren anne-babalarını tebrik ediyorum. Şampiyonluğumuz 85 milyona armağan olsun. Aziz şehitlerimize armağan olsun. Gazilerimize armağan olsun. Bizim sesimizi duyurmaya çalışan sizlere armağan olsun. Birçok genç kardeşimizi kazanıp Milli Takıma katmış olduk. Hepinize çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Karşılaşmada 2 gol kaydeden Rahmi Özcan ise "Biz Türk milleti, engelli futbolu da olsa stadyumu dolduracağımıza inancımız tamdı. 2017'de bu gururu yaşamıştık. Aynı gururu yeniden yaşadık. Öncelikle Türk halkına çok teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımızın desteğine teşekkür ediyorum. Bizi burada yalnız bırakmadı. Her zaman şunu söyledi; Ampute Futbol dünyada Türkiye'den sonra olacak. Biz de bunu bugün sahada göstermiş olduk. Kendisinin ellerinden öpüyorum. Çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin engelli futbolundaki bu başarısı, ülkenin spor alanındaki yükselişine bir kez daha katkı sağladı. Şampiyonluk, Türk halkının spora olan ilgisini arttırarak, gelecekte de başarıların devam etmesine vesile olacak gibi görünüyor.